Καταγγέλουν «μαϊμού» Ομοσπονδία Στρατιωτικών

Καταγγέλουν «μαϊμού» Ομοσπονδία Στρατιωτικών

Προσπάθεια δημιουργίας νέας, «μαϊμού» Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών καταγγέλει ηυπάρχουσα Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και προειδοποιεί χαρακτηριστικά: «Προσοχή στις απομιμήσεις», αναφερόμενη στην ΠΟΕΣ νούμερο 2.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ αναφέρει: «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.Από σήμερα άρχισε να διακινείται στο διαδίκτυο απόφαση Ειρηνοδικείου, με την οποία αναγνωρίζεται Ομοσπονδία με επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», δηλαδή όμοια με την Ομοσπονδία μας.
Ο ν. 4407/2016 και συγκεκριμένα η παρ. 14 του άρθρου 50, ομιλούσε για το δευτεροβάθμιο σωματείο με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», που έχει ήδη συσταθεί (από το έτος 2013) και όχι οποιοδήποτε άλλο σωματείο με ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό τίτλο που θα συσταθεί και σκοπό έχει να δημιουργήσει σύγχυση στην εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Ήταν, όμως, βέβαια αναμενόμενο. Πάντα δίπλα σε κάθε αυθεντική προσπάθεια συλλογικής έκφρασης και ενότητας (ακόμα και μέσα από τη διαφωνία), θα υπάρχουν οι ελάχιστοι που όψιμα εμφανίζονται αντιπροσωπεύοντας μόνο τον εαυτό τους και την προσωπική τους φιλοδοξία. Πάντα δίπλα στο αυθεντικό υπάρχει η καρικατούρα. Τα σωματεία – «σφραγίδα» υπήρχαν πολύ πριν τα «ανακαλύψουν» οι στρατιωτικοί.
Η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί ασφαλώς και νομικά, προκειμένου να αποκαλύψει αυτό που εσκεμμένως αποκρύπτεται από τα 3 ιδρυτικά μέλη (μεταξύ των οποίων και ένα ψευδεπίγραφο) της φερόμενης «Ομοσπονδίας» και που συνίσταται στην προσπάθεια των ελαχίστων να διαλύσουν αυτό που δεν μπορούν δημοκρατικά να ελέγξουν.
Οι θεσμοί για τους οποίους κάποιοι αγωνίστηκαν δεν είναι παιχνίδι για να έχει ο καθένας το δικό του. Οι θεσμοί στηρίζονται στη συμμετοχή, την ειλικρίνεια και το ήθος. Η Ομοσπονδία μας με γνώμονα αυτές τις αρχές πορεύθηκε και θα πορευτεί. Ενωτικά, με ανοιχτές πόρτες και διαδικασίες. Οι συνάδελφοι βλέπουν και κρίνουν….».