Στα κρυφά Αλβανός «δημοσιογράφος» ήρθε και έφτιαξε ανθελληνικό ρεπορτάζ στην Πρέβεζα

Στα κρυφά Αλβανός «δημοσιογράφος» ήρθε και έφτιαξε ανθελληνικό ρεπορτάζ στην Πρέβεζα

Ένας Αλβανός δημοσιογράφος με επιβαρυμένο παρελθόν ανθελληνικής προπαγάνδας όχι μόνο κατάφερε να μπει κρυφά στην Ελλάδα αν και είχε κηρυχθεί πρόσωπο ανεπιθύμητο, αλλά επί αρκετές ημέρες έκανε τηλεοπτικά γυρίσματα στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Πρέβεζας.
Το περιεχόμενο του «ντοκιμαντέρ», το οποίο προβλήθηκε από το Top Channel, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αλβανίας, αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της Αλβανικής προπαγάνδας που προωθείται από ακραίους και εθνικιστικούς κύκλους. Παρουσιάζοντας την δήθεν αλβανική ιστορία της περιοχής και τις αλβανικές ρίζες των κατοίκων!

Αυτό όμως που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, είναι ότι ο Αλβανός δημοσιογράφος, ο οποίος από το 2012 και εφ’ όρου ζωής έχει κηρυχθεί “persona non grata”, κατάφερε ότι μόνο να περάσει τα σύνορα, αλλά μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο να έχει κάνει πολυήμερα γυρίσματα στην Πρέβεζα, την Πάργα και σε χωριά της περιοχής, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό!
Ο Μαρίν Μέμα, περί ου ο λόγος, τον Αύγουστο του 2012, εντοπίστηκε στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου στη Θεσπρωτία από την ελληνική αστυνομία και χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος στην χώρα. Πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι επρόκειτο για πρόσωπο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Το μέτρο ελήφθη εναντίον του δημοσιογράφου έπειτα από το ρεπορτάζ για τους Τσάμηδες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel στο πλαίσιο της εκπομπής «Η άλλη Αλβανία» (Shqipëria Tjetër).