Επιστρέφουν οι Τούρκοι στην F1

Στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει όπως όλα δείχνουν η γειτονική μας Τουρκία, ενεργώντας αστραπιαία και επιτυγχάνοντας καταρχήν συμφωνία με τους εκπροσώπους της LibertyMedia.
Όπως είναι γνωστό πολλοί λάτρεις του αθλήματος από τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα, θα ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες; Της F1 και αν διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γι’ αυτός. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Τουρκία στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΤαγίπΕρντογάν υποδέχθηκε το νέο «ισχυρό άνδρα» της F1, ChaseCarey, στο προεδρικό παλάτι, στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι είχαν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες παρασκηνιακά και έπεισαν τον άνθρωπο που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ να ταξιδέψει έως την χώρα τους και να συνομιλήσουν.
Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει συμφωνία για να επιστρέψει η Τουρκία στο καλεντάρι του πρωταθλήματος, αν και τα συμβόλαια δεν έχουν ακόμα υπογραφεί.
Θυμίζουμε πως, το IstanbulPark μπήκε στο καλεντάρι το 2005. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα, HermannTilke, και διέθετε τότε την καλύτερη στροφή του πρωταθλήματος, την Κ8. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν επτά GrandPrix, με το τελευταίο να γίνεται το 2011. Η Τουρκία αποχώρησε για οικονομικούς λόγους.
Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν οι Τούρκοι στην F1, ούτε πόσο θα κοστίσει το εγχείρημα. Θυμίζουμε πως, το 2018 αποχωρεί η Μαλαισία και επιστρέφουν Γαλλία και Γερμανία.