Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Υγεία και  ασφάλεια εργαζομένων στα νοσοκομεία»

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Υγεία και ασφάλεια εργαζομένων στα νοσοκομεία»

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι το θέμα επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Θα εξεταστούν οι παράμετροι που αφορούν την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζόμενων στους Χώρους των Νοσοκομείων, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν (βιολογικούς, χημικούς, ραδιενεργούς, φυσικούς κ.ά.), στα Εργαστήρια, στις Κλινικές, στα Εξωτερικά Ιατρεία, αλλά και στις εγκαταστάσεις μηχανολογικού εξοπλισμού. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων εκτίθενται κάποιες φορές σε διαφορετικούς κινδύνους συγκριτικά με άλλες υπηρεσίες. Στους ίδιους κινδύνους με τους εργαζόμενους είναι πιθανό να εκτίθενται οι ασθενείς και οι συνοδοί τους.

Η πρόληψη είναι σαφώς προτιμότερη από τη θεραπεία και απαιτεί την λήψη των κατάλληλων διοικητικών και τεχνικών μέτρων και την ανάπτυξη κουλτούρας υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου δηλώνει αποφασισμένη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία για τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στο Νοσοκομείο και να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές για την ενίσχυσή της. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η συγκεκριμένη ημερίδα, όπου θα συμμετάσχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, συνδικαλιστικοί φορείς και οι εργαζόμενοι των δομών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.