Κακοποίηση ανηλίκων: Σημαντική ημερίδα το απόγευμα στην Ορεστιάδα

Κακοποίηση ανηλίκων: Σημαντική ημερίδα το απόγευμα στην Ορεστιάδα

Σημαντική ημερίδα που αφορά την κακοποίηση ανηλίκων διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στην Ορεστιάδα από την  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, δια της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων.

Η εκδήλωση που είναι ελεύθερη για το κοινό αφορά την αναγνώριση – πρόληψη – αντιμετώπιση της κακοποίησης ανηλίκων θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας. Διεξάγεται  από 18:00έως 21:00 στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, φοιτητές και μαθητές. Η ιδέα για αυτήν τη δράση προέκυψε από την ανάγκη κατοχύρωσης των ευαισθητοποιημένων πολιτών απέναντι σε ένα πρόβλημα με το οποίο έρχονται συχνά αντιμέτωποι -είτε λόγω της εργασιακής τους φύσης (εκπαιδευτικοί, γιατροί κλπ), είτε λόγω παρατήρησης στον κοινωνικό τους περίγυρο- και νιώθουν συνήθως ανίσχυροι να διαχειριστούν ή νομικά ανασφαλείς ώστε να παρέμβουν.

Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο μιας συντονισμένης δράσης της ΔΔΕ Έβρου και ακολουθεί την διήμερη επιμορφωτική δραστηριότητα που υλοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή του Χαμόγελου Του Παιδιού κατά τον φετινό Μάρτιο. Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων διαμορφώθηκε ως προς το περιεχόμενο του σε συνεργασία με τους εισηγητές και έχει ως εξής:

  • Ορισμοί, μορφές, επιπτώσεις και αντιμετώπιση της Κακοποίησης Ανηλίκων
  • Καδοπούλου Ευγενία,  Κοιν. Λειτουργός, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ορεστιάδας 
  • Διεθνής Σύμβαση – Εθνική Νομοθεσία (Νόμος 3500/2006, τρόπος μήνυσης, έγκλησης, αναφοράς περιστατικών παιδικής κακοποίησης, Συνήγορος του Παιδιού)

Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ορεστιάδας

  • «Η αγάπη δεν πονάει!». Πρόληψη της κακοποίησης ανηλίκων στην οικογένεια

Βραχιώλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Έβρου

  • Κακοποίηση Ανηλίκων: Ανήλικοι ως θύματα και ως δράστες

Τσιολάκογλου Ιωάννης, Ειδικός Ψυχίατρος

  • Το παιδί στο σχολείο. Προστασία στο σχολικό προαύλιο και στον διαδικτυακό κόσμο

Γκουλιάμα Αλεξάνδρα, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ΔΔΕ Έβρου,