“Δεν μίλησαν για μετάξι και Σουφλί, αλλά για Θάσο, Καβάλα”

“Δεν μίλησαν για μετάξι και Σουφλί, αλλά για Θάσο, Καβάλα”

Την έντονη πικρία του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά αναφορά στην “πόλη του μεταξιοΎ’ το Σιυφλί, την πρώτη ημέρα του “1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού δρόμου του Μεταξιού» που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Εγώ δεν άκουσα να πουν τίποτα για το μετάξι. Είπαν για την Θάσο, είπαν για την Καβάλα, αλλά για το Σουφλί δεν ακούστηκε τίποτα. Την πόλη του μεταξιού όπως την ξέρουμε όλοι. Δεν φταίνε βέβαια οι καλεσμένοι, αλλά αυτοί που υποτίθεται προβάλλουν τον τόπο μας. Πάντως στα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στην εκδήλωση, εκτός της Δαδιάς δεν αναφερόταν τίποτα για το Σουφλί. Ούτε στο μετάξι, ούτε στο σύμπλεγμα Λευκίμμης-Δαδιάς-Τυχερού με το απολιθωμένιο δάσος. Ούτε στην οινοποιεία, ούτε στην μελισσοκομία. Μόνο έλεγαν πως το Σουφλί έχει ιστορία. Το Σουφλί όμως εκτός από παρελθόν έχει και παρόν και παρά τις δυσκολίες πιστεύω ότι έχει και μέλλον” είπε ο κ.Πουλιλιός και συνέχισε: “Δυστυχώς δεν άκουσα τίποτα την πρώτη ημέρα για όλα αυτά και είναι δικαιολογημένη πιστεύω η πικρία μου.

Εγώ βέβαια και στην υπουργό κ.Κουντουρά και στους υπόλοιπους καλεσμένους θα τα αναφέρω όλα αυτά σήμερα που θα έρθουν στο Σουφλί. Όταν μπεις στο διαδίκτυο και γράψεις μετάξι αμέσως βγαίνει η λέξη Σουφλί και αντί να τονιστεί το συγκεκριμένο μια και αυτή η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τους δρόμους του μεταξιού, η αναφορά στην πόλη απουσίαζε”.