“Έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για το ελληνικό σχολείο Μονάχου”

“Έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για το ελληνικό σχολείο Μονάχου”

Τις συνεχείς παρεμβάσεις του για το σοβαρό θέμα του ελληνικού σχολείου Μονάχου που κινδυνεύει να χαθεί, υπενθύμισε κατά τη νέα του παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς  ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Περίμενε από τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσει καινούργιες πληροφορίες σχετικά με το Ελληνικό Σχολείο του Μονάχου.
  • Ως Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα χαθούν οι σχετικές προθεσμίες κι έπρεπε η Κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα την υπόθεση.
  • Η τελευταία του πράξη ως Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ ήταν να επιδώσει μαζί με τον αντικαταστάτη του και σημερινό Τομεάρχη σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, για τα επιπλέον βήματα που πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος για το θέμα.
  • Κυκλοφορεί η φήμη πως η Κυβέρνηση έχει κάνει συμφωνία με τον Δήμο Μονάχου, στην οποία προβλέπεται και ανταλλαγή ακινήτων.

Αναλυτικά η παρέμβασή του:

«Κύριε Γενικέ Γραμματέα, η παρουσία σας εδώ είναι πράγματι σημαντική, γιατί περιμέναμε να μας φέρετε καινούργιες πληροφορίες σε ό,τι αφορά ένα σχολείο του Μονάχου, το οποίο αγγίζει τις ψυχές όλων των Ελλήνων, αλλά και κυρίως αυτών που το έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους

Ως Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της Ν.Δ., είχα ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα με μια σειρά κοινοβουλευτικών ενεργειών, Ερωτήσεων, Επίκαιρων Ερωτήσεων, Αναφορών, αλλά και με ομιλίες μου στην Βουλή. Σε όλες τις παρεμβάσεις μου, έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα χαθούν οι προθεσμίες και έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα το θέμα.

Ο κ. Σπίρτζης, όπως είπε και ο κ. Αναστασιάδης, στη σχετική συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μου στις 18 Μαρτίου 2016, μαζί με τον κ. Ουρσουζίδη καθίσαμε στα ίδια έδρανα για να δώσουμε και το μήνυμα της διακομματικής διεκδίκησης ενός αιτήματος των Ελλήνων του Μονάχου και της Βαυαρίας. Δυστυχώς, παρά το ότι μας διαβεβαίωνε για το αντίθετο, δεν μπόρεσε να ευδοκιμήσει αυτή η εθνική ενέργεια, με αποτέλεσμα να έχουμε το 78 έναντι 2 του τοπικού δήμου, σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση της ρήτρας επιστροφής του ακινήτου.

Σήμερα μας στείλατε ένα ενημερωτικό μέσω του προεδρείου, στο οποίο δηλώνετε την αισιοδοξία σας. Από πού τεκμαίρεται αυτή η αισιοδοξία σας; Πως την δικαιολογείτε; Εμείς δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε. Η τελευταία πράξη του ομιλούντος ως Τομεάρχη και μάλιστα, με την παρουσία του νέου Τομεάρχη και αντικαταστάτη μου, επισκεφτήκαμε τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, και επιδώσαμε ένα υπόμνημα και προτείνουμε επιπλέον βήματα, τα οποία πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος, αλλά και όλοι οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία μηδενός εξαιρουμένου και των Ελλήνων του Μονάχου.

Δε ξέρω εάν το έχετε πάρει στα χέρια σας αυτό το υπόμνημα της Ν.Δ.

Επίσης, θα ήθελα να πω κάτι το οποίο δεν το λέτε ούτε στα χαρτιά σας, ούτε το είπατε  εδώ, ότι κυκλοφορεί η φήμη ότι κάνετε μια συμφωνία με τον εκεί δήμο και, μάλιστα, μέσα από την οποία προβλέπεται και ανταλλαγή ακινήτων. Έχει κάποια δόση αλήθειας αυτό»;

Δείτε την παρέμβαση του κ.Δημοσχάκη ΕΔΩ