Μήνυσαν την προκλητική “Μιλλέτ” οι νόμιμοι μουφτήδες της Θράκης

Μήνυσαν την προκλητική “Μιλλέτ” οι νόμιμοι μουφτήδες της Θράκης

Μήνυση κατά της προκλητικής τουρκόφωνης εφημερίδας “Μιλλέτ” που εκδίδεται στην Θράκη και είναι γνωστό ότι προωθεί την τουρκική προπαγάνδα, κατάθεσαν οι νόμιμοι μουφτήδες της περιοχής Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Τζεμαλί Μέτσο.

Η μήνυση υποβλήθηκε κατά του αρχισυντάκτη της συγκεκριμένης εφημερίδας Τζεγκίζ Ομέρ και του βασικού αρθρογράφου της του Φεϊζουλάχ Χασάνκαγιά. Η εισαγγελία Ξάνθης άρχισε προκαταρκτική έρευνα και οι Φεϊζουλλάχ Χασάνκαγιά και Τζεγκίζ Ομέρ πήραν τον φάκελο της υπόθεσης και υπέβαλλαν γραπτά τις απολογίες τους, ενώ η πορεία της υπόθεσης θα καθοριστεί αργότερα.

Ο Μεχμέτ Εμιν Σινίκογλου και ο Τζεμαλί Μέτσο μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή, προσέφυγαν στα δικαστήρια Ξάνθης και υπέβαλαν μήνυση για δυσφήμιση.  Η “Μιλλέτ” παρά τις πολλές καταδίκες που έχει συνεχίζει την συχνά  υβριστική στάση της κατά προσώπων που δεν εξυπηρετούν την τουρκική πολιτική την Θράκη. Και η λογική που τους διακρίνει είναι απλά η εξής. Δεν έχουν τίποτε στο όνομα τους, οπότε και να τους κάνει κάποιος αγωγή δεν θα πάρει τίποτε. Άρα και αυτοί δεν έχουν να φοβούνται τίποτε. 

Πηγή: tourkikanea.gr