Η τελευταία Πρωτομαγιά χωρίς διόδια Μέστης, ο ΑΚΤΩΡ του εθνικού εργολάβου και οι υποσχέσεις

Η τελευταία Πρωτομαγιά χωρίς διόδια Μέστης, ο ΑΚΤΩΡ του εθνικού εργολάβου και οι υποσχέσεις

Τα διόδια που κατασκευάζονται στην Μέστη, ήταν ο λόγος που ο φίλος του evros-news.gr μας έστειλε το παρακάτω e-mail, με αφορμή το κοντινό ταξίδι που έκανε χθες για την Πρωτομαγιά λίγο έξω από την Κομοτηνή.

Μας γράφει λοιπόν: “Αποδεχόμενος την πρόσκληση οικογενειακού φίλου που έχει ένα εξοχικό έξω από την Κομοτηνή, πήρα την οικογένεια με το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε από την Αλεξανδρούπολη. Φτάνοντας στο ύψος της Μέστης, είδα ότι προχωρούν κανονικά τα έργα κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων. Άλλωστε, μέσα σε πέντε μήνες από τώρα, η κατασκευάστρια εταιρεία “ΑΚΤΩΡ“, ξέρετε, αυτή που ανήκει στον Εθνικό Εργολάβο Μπόμπολα τον οποίο υποτίθεται η αριστερή μας Κυβέρνηση θα κυνηγούσε και θα σταματούσε την… ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ μεταχείριση ΥΠΕΡ ΤΟΥ, θα πρέπει να τα παραδώσει ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν. Και φυσικά όλοι εμείς να πληρώνουμε.

Άλλωστε ο “ΑΚΤΩΡ” του Μπόμπολα είναι αξιόπιστη εταιρεία, αλλιώς δεν θα συνέχιζαν και οι νυν κυβερνώντες να του δίνουν τα δημόσια έργα και ας παραμένει μεγαλομέτοχος του MEGA αλλά και εκδότης αρκετών εφημερίδων. Βέβαια αυτές έχουν εδώ και πολύ καιρό ξεπεράσει σε φιλοκυβερνητική γραμμή ακόμα και την “Αυγή”, αλλά μπροστά στα… ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ποιος νοιάζεται για αντικειμενική δημοσιογραφία.

Στα αυτιά μου, καθώς περνούσα ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, την Μέστη χωρίς να πληρώσω διόδια(άγνωστο πόσο θα οριστεί το νέο “χαράτσι”) αντηχούσαν οι δηλώσεις ΚΑΙ των τοπικών αρχόντων, για… δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην κατασκευαστούν διόδια στην Μέστη αλλά να πάνε στους Κήπους. Αλλά και οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ των  ΤΡΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, Γκαρά, Καίσα, Ρίζου, με πρώτη την πιο… δυναμική Γκαρά, που έλεγαν κατηγορηματικά πως θα πιέσουν το ΤΑΙΠΕΔ και δεν θα γίνουν  τα διόδια στην Μέστη. Όπως το… πίεσαν προφανώς και δεν ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ για 100 χρόνια.

Στην επιστροφή από την Κομοτηνή το απόγευμα της Δευτέρας, οι ίδιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου, αλλά θυμήθηκα και δυο άλλες τοποθετήσεις, οπότε σκέφθηκα:

ΜΗΠΩΣ να τηλεφωνήσουμε στον Πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα, που όπως δήλωσε μετά από την συνάντηση τότε μαζί του ο δήμαρχος μας Βαγγέλης Λαμπάκης στους δημοσιογράφους: “μόλις θέταμε τα προβλήματα στον Πρωθυπουργό αποδεικνύονταν ότι τα ήξερε καλύτερα από εμάς. Αυτό είναι παρήγορο γιατί διαπιστώνεις ότι τα κατέχει τα προβλήματα και μάλιστα πρότεινε πιο μπροστά από μας λύσεις, νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλά για τη Θράκη και είμαι πολύ ικανοποιημένος”.

Τα σκεφτόμουν αυτά και παραλίγο να… μου φύγει το τιμόνι εκεί στην μικρή στροφή λίγο πριν πάρω την ανηφόρα και φτάσω στην έξοδο της Μάκρης.

Καλό μήνα να ‘χουμε και σας ευχαριστώ πολύ”.