Κηποθέατρο Αλτιναλμάζη: Ανοίγει την Παρασκευή με διπλάσια χωρητικότητα

Κηποθέατρο Αλτιναλμάζη: Ανοίγει την Παρασκευή με διπλάσια χωρητικότητα

Με διπλάσια χωρητικότητα ανοίγει την Παρασκευή 5 Μαίου το νέο Κηποθέατρο στο Πάρκο Αλτιναλμάζη, σε σύγκριση με το παλιό στο Πάρκο Προσκόπων που θα συνεχίσει να λειτουργεί. Έτσι η Αλεξανδρούπολη αποκτά δύο Κηποθέατρα μετά τα εγκαίνια που θα γίνουν με πολιτιστικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν και ρωσικές αποστολές.

Για να είναι πάντως όλα έτοιμα, οι υπηρεσίες έχουν επιδοθεί σε “αγώνα δρόμου” όπως είπε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων της Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κουκουράβας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη. Ανέφερε ότι η χωρητικότητά του Κηποθεάτρου μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν είναι περίπου στα 1.400 άτομα έναντι των 700 του παλιού και ότι ήδη ολοκληρώθηκε η φωταγώγησή του, με σύγχρονους λαμπτήρες τύπου LED. Ο Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ανακατασκευάσει εκ νέου μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, το παλιό κηποθέατρο στο Πάρκο Προσκόπων, του οποίου η στατική ικανότητα περιορίζεται κάθε χρόνo

«Από τα τέλη Μαρτίου, όταν ο δήμαρχος μας είπε ότι θέλει να γίνουν τα εγκαίνια και αυτά προγραμματίστηκαν για τις 5 Μαίου για όλο το οικοπάρκο και όχι μόνο το Κηποθέατρο, Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να βρούμε τα υλικά και να ξεπεράσουμε τα διάφορα προβλήματα.

“Συνεργασία με Φαλέκα”

Τελικά καταλήξαμε σε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, το οποίο επιτεύχθηκε σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο ενέργειας και Τραϊανουπόλεως, τον Γιάννη Φαλέκα, που μας εξασφάλισε τα φωτιστικά και έγινε μια ολόκληρη ηλεκτρική εγκατάσταση και παράλληλα βάλαμε και πυροπροστασία η οποία δεν προβλέπονταν από την μελέτη. Είναι διπλάσια η χωρητικότητα πλέον του κηποθεάτρου, αφού από τις 700 θέσεις που είχε το παλιό πήγαμε τώρα στους 1480 καθήμενους, τους 1500 συνολικά που μπορεί να αντέξει η μεταλλική κατασκευή.

Θα λειτουργήσει πάντως  και το παλιό ως βοηθητικό με 400 άτομα χωρητικότητα, ενώ μπήκε σε πρόγραμμα ώστε με την τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής όμοιας με αυτή που μπήκε στο νέο και έτσι θα έχουμε δυο κηποθέατρα του χρόνου το καλοκαίρι”.

Newsroom: Καριοφυλλιά Τερ.