Νέοι χώροι στάθμευσης για δίκυκλα στην Αλεξανδρούπολη

Νέοι χώροι στάθμευσης για δίκυκλα στην Αλεξανδρούπολη

Με την δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για δίκυκλα, προσπαθεί η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει και οξύνεται συνέχεια. Μάλιστα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό οι διαμαρτυρίες των κατόχων αυτοκινήτων ότι τα μηχανάκια καταλαμβάνουν τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται γι’ αυτούς.

Μιλώντας για το πρόβλημα αλλά και τις λύσεις που προωθούνται, ο πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφορικών ρυθμίσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζηαναγνώστου στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM fm 93,6 και τον Δ.Κολιό είπε: “Υπάρχει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ελεγχόμενη στάθμευση που προβλέπει τι ισχύει. Από την στιγμή που γράφει η δημοτική αστυνομία όσα αυτοκίνητα δεν έχουν την ειδική κάρτα, το ίδιο ισχύει και για τα μηχανάκια. Άλλωστε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπονται καθορισμένοι χώροι για τα δίκυκλα και θα δημιουργηθούν και άλλοι. Εκτός ελεγχόμενης στάθμευσης μπορεί να παρκάρει ο καθένας και τα δίκυκλα. Οι χώροι έχουν σήμανση και είναι καθορισμένοι.

Οι κάτοχοι Ι.Χ έκαναν έντονα παράπονα ότι δεν μπορούν να παρκάρουν λόγω των δικύκλων και η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν μπορούν τα δίκυκλα να παρκάρουν σε θέσεις αυτοκινήτων – Δημιουργούμε νέες θέσεις για μηχανάκια. Ξεκινήσαμε την  ενημέρωση του κόσμου και θα την συνεχίσουμε, για να μην λένε ότι αρχίσαμε αμέσως να γράφουμε τους παραβάτες. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις των δικυκλιστών για να καθοριστούν και άλλοι χώροι”.