Τελετή λήξης της “ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ” ΑΜ-Θ σε ζωντανή σύνδεση

Τελετή λήξης της “ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ” ΑΜ-Θ σε ζωντανή σύνδεση

Σε ζωντανή σύνδεση των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης η τελετή λήξης των διαλέξεων της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής δια Βίου Μάθησης» της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, για την περίοδο 2016-2017.
Μια καινοτόμος και πρωτοποριακή δράση που υλοποιήθηκε σε άριστη συνεργασία Περιφέρειας, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πεντακόσιοι περίπου συμπολίτες μας, για 14 εβδομάδες, παρακολούθησαν εκατό διαλέξεις, σε επτά διαφορετικές θεματικές ενότητες, ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας μας (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα), όπου δίδαξαν 80 καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Σε 274 συμπολίτες μας που παρακολούθησαν το 60% των διαλέξεων, χορηγήθηκε σχετική ΒΕΒΑΙΩΣΗ.


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ λειτούργησε για πρώτη φορά στον Έβρο, την περίοδο 2015-2016, καθώς αποτελούσε πολιτική βούληση του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, και δική μου, ως Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, προκειμένου να υπάρξει η Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και η πολυπόθητη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τους πολίτες.
Η νέα διοίκηση με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, άμεσα προχώρησε στη διεύρυνση και υλοποίηση του εγχειρήματος σε όλη την Περιφέρειά μας, στη λειτουργία της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΑ ΒΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ».
Ευχαριστίες στον Πρύτανη και στους καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στον Πρόεδρο και στους καθηγητές του Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στον Δήμο Ορεστιάδας και στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, που διέθεσαν δωρεάν τους χώρους τους και βέβαια σε όλους τους συμπολίτες που παρακολούθησαν τις διαλέξεις και αγκάλιασαν το νέο θεσμό της Περιφέρειάς μας!

 

Newsroom: Καριοφυλλιά Τερ.