Ψάχνουν υπαλλήλους στη Βόρεια Ελλάδα ξενοδόχοι της Ρόδου

Ψάχνουν υπαλλήλους στη Βόρεια Ελλάδα ξενοδόχοι της Ρόδου

Μέχρι και στον…ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας και Θράκης απευθύνονται ξενοδόχοι από τη Ρόδο για να προσλάβουν προσωπικό αφού η ζήτηση φέτος είναι μεγάλη ενώ ήδη έχει επαναπροσληφθεί το 70% των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό τους κ. Θανάση Σταμούλη, ένα 70% των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου έχει ήδη προσληφθεί στα ξενοδοχεία και περιμένουν να προσληφθούν και οι υπόλοιποι μετά τις 15 Μαΐου που, όπως λένε οι πληροφορίες τους, θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία.

Μάλιστα, το πρόβλημα κατά τον ίδιο είναι ότι δεν θα έχουμε εργαζόμενους να δουλέψουν στα ξενοδοχεία αφού τόσο μεγάλη είναι φέτος η ζήτηση για ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ενδεικτικά ο κ. Σταμούλης ανέφερε ότι, πολλοί ξενοδόχοι, ήδη έχουν απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης και ζητούν εργαζόμενους για τη φετινή σεζόν, κυρίως μάγειρες και σερβιτόρους. Πάντως, σημείωσε ότι οι ντόπιοι βρίσκουν δουλειά. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καλυφθούν όλες οι θέσεις και ότι όλα θα πάνε καλά με τη σεζόν αφού μετά τις 15 Μαΐου περιμένουμε…κοσμοπλημμύρα στη Ρόδο.

Σχετικά με το πρόβλημα με το ξενοδοχείο στην ακτή της Ιαλυσού, όπως είπε ξεπεράστηκε και οι εργαζόμενοι μπήκαν και δουλεύουν αλλά υπάρχει ένα δικαστήριο μέσα στο Μάιο που αν αποφασίσει να πάει σε άλλα χέρια, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Πάντως, ανέφερε ότι ήταν μία νίκη δική τους. Δεν παρέλειψε, τέλος, να σχολιάσει «οι γνωστοί άγνωστοι» παραμένουν και ότι η Επιθεώρηση εργασίας έχει κάνει 48 μηνύσεις σε έναν ξενοδόχο.

Πηγή : rodiaki.gr