Πρωτόκολλα συνεργασίας με την Αγία Πετρούπολη υπέγραψε ο Λαμπάκης

Πρωτόκολλα συνεργασίας με την Αγία Πετρούπολη υπέγραψε ο Λαμπάκης

Με την πολυμελή αντιπροσωπεία από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, η οποία συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του πάρκου Αλτιναλμάζη αλλά και τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Αλεξανδρούπολης, συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης.

Υποδέχτηκε στο γραφείο του πολυμελή αντιπροσωπεία από την Αγ. Πετρούπολη με αρχηγό της τον επικεφαλής των 8 δήμων της Αγ. Πετρούπολης, κ. Βαλερί Γκάρνετς. Στην αποστολή συμμετέχει επίσης, ο Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, εκπρόσωπος του Κυβερνήτη της Αγ. Πετρούπολης, εκπρόσωποι δήμων της Αγ. Πετρούπολης, εκπρόσωπος των βιβλιοπωλείων της Αγ. Πετρούπολης και ο συγγραφέας Μιχαήλ Κουράγιεφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη και ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών, τη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής της Θράκης σε ενεργειακό κέντρο και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακό σταθμό λόγω του αγωγού ΤΑΡ και του LNG, το διαρκώς αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή καθώς και το ενδεχόμενο αδελφοποίησης δύο δήμων της Αγ. Πετρούπολης με τους δήμους Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Αδελφοποίησης μεταξύ των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Αλεξανδρούπολης και Αγ. Πετρούπολης και του Γραφείου Διασύνδεσης Αγ. Πετρούπολης-Αλεξανδρούπολης ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων βιβλιοπωλείων των δύο Δήμων.

Το βράδυ η ρωσική αποστολή παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη.

Newsroom: Ιάσονας Πασχ.