“Πυρά” από Φωτιάδη-Δευτεραίο: Στα χαρτιά μόνο τα έργα Λαμπάκη

“Πυρά” από Φωτιάδη-Δευτεραίο: Στα χαρτιά μόνο τα έργα Λαμπάκη

“Πυρά” από την  αντιπολίτευση δέχθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λανμπάκης, με αφορμή τον μέχρι τώρα απολογισμό της θητείας του. «Έργα στα χαρτιά» τα χαρακτήρισαν ο ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος και Δημότες»  Απόστολος Φωτιάδηςμ και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης», Σάββας Δευτεραίος.

 Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο κ.Φωτιάδης σημείωσε πως «υπήρχαν κάποια έργα που ολοκληρώθηκαν όμως ο απολογισμός ομολογεί μόνος του ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι δαπάνες για έργα. «Είμαστε θετικοί στα θετικά όμως τονίζουμε τις υστερήσεις του δήμου» είπε ο κ. Φωτιάδης , υποστηρίζοντας ότι οι δημοτικοί του σύμβουλοι, του καταγγέλλουν πως είτε γίνονται ασήμαντες παρεμβάσεις στους οικισμούς, είτε μηδενικά έργα. Επίσης , είπε πως ακόμη παρατηρείται το φαινόμενο να «δίνονται έργα ακόμα με έκπτωση 3% παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες δεσμεύσεις το προηγούμενο διάστημα». «Θετικό είναι ότι γίνονται μελέτες όμως κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα υλοποιηθούν κάποια στιγμή στο μέλλον» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος και Δημότες».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης», Σάββας Δευτεραίος, χαρακτήρισε τα ολοκληρωμένα έργα που παρουσιάστηκαν ως «έργα που είναι πίσω από τις ανάγκες των πολιτών» δίνοντας ως παράδειγμα, τον μικρό περιφερειακό δρόμο της πόλης, ο οποίος έπρεπε να κατασκευαστεί, όπως είπε, «πριν από μία 20ετία και σήμερα να γίνεται λόγος για τον μεγάλο περιφερειακό». Επιπλέον, αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σημείωσε ότι συγκεντρώνουν χρήματα που προέρχονται από τη «βαριά φορολογία του λαού τα οποία καρπώνονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι». Μίλησε για ανυπαρξία όρων αντισεισμικής θωράκισης των έργων και σχολίασε πως οι χρηματοδοτήσεις έργων από «ιδίους πόρους» σημαίνει δανειοδοτήσεις από πλευράς δήμων που ουσιαστικά υποθηκεύουν το μέλλον των δημοτών τους. Σημειώνεται ότι δεν παρέστησαν στην παρουσίαση του Απολογισμού οι δημοτικές παρατάξεις «ΑΝΑ.Σ.Α.», «ΑλλάΖΟΥΜΕ Τώρα» και «Νέοι Άνθρωποι».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη : Δήμητρα Παρασκευοπούλου