Οι Εβρίτες… μάγεψαν και την Αιτωλοακαρνανία

Οι Εβρίτες… μάγεψαν και την Αιτωλοακαρνανία

Τρεις Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Έβρου με τα χορευτικά τους συγκροτήματα… μάγεψαν την Αιτωλοακαρνανία, μεττέχοντας στις Τριήμερες εκδηλώσεις για την Θρησκευτική Πανήγυρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου που ξεκίνησαν χθες στο χωριό Μοναστηράκι της Βόνιτσας και ολοκληρώνονται αύριο.

Στις εκδηλώσεις προσκεκλημένοι του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρίου, πήραν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων Διδυμοτείχου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Δόξας Διδυμοτείχου και του Συλλόγου Γυναικών Άνω Σαγήνης Ορεστιάδας. Οι θρακιώτικοι χοροί και τα τραγούδια, αλλά και το κέφι και η άψογη παρουσία, προκάλεσαν τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. Την παραμονή της έναρξης μάλιστα, δηλαδή Παρασκευή, όλα μαζί και τα τρία εβρίτικα συγκροτήματα τα  συγκροτήματα έκαναν πρόβες μαζί στο κλειστό γυμναστήριο του χωριού.

Αξίζουν σίγουρα πολλά μπράβο στους χορευτές και τις χορεύτριες, τους δασκάλους και τις διοικήσεις των συλλόγων, που δουλεύονταε ακούραστα προωθούν τον θρακιώτικο, εβρίτικο πολιτισμό και τις παραδόσεις μας σε όλη την Ελλάδα.

Το Μοναστηράκι ανήκει στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στην πρώην επαρχία Ξηρομέρου, 10 χιλιόμετρα από τον Αμβρακικό κόλπο, σε υψόμετρο 340 μέτρα και έχει 1.314 κατοίκους με βάση την απογραφή του 2011. Είναι δηλαδή σημαντικό κεφαλοχώρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙς ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ευχαριστήριο των Εβρίτικων Συλλόγων


Οι τρεις Σύλλογοι του νομού μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, ευχαρίστησαν τους διοργανωτές από το Μοναστηράκι Βόνιτσας για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση.

ΌΠως αναφέρουν: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Άκτιο-Βόνιτσας το τοπικό Διαμέρισμα Μοναστηρακίου τον σύλλογο “Θεοτόκος” και τον χοροδιδάσκαλο Μπίτση Βασίλη για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενεία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το δικό μας παιδί Δημήτρη Πανταζή εφόσον γνωρίζει τα μέρη λόγο της καταγωγής του πατέρα του από την συγκεκριμένη περιοχή.
Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα δώσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την παρουσίαση των τοπικών μας χορών.
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταξάδων
Χορευτικός Σύλλογος Δόξας
Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σαγήνη Ορεστιάδος