Συγκινητική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Ανδριανούπολης παρουσία πολλών Ελλήνων

Συγκινητική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Ανδριανούπολης παρουσία πολλών Ελλήνων

Συγκινητική Θεία Λειτουργία και λαμπρός εορτασμός στον Άγιο Γεώργιο Αδριανουπόλεως στην Τουρκία έγινε χθες στην γειτονική του νομού μας πόλη, παρουσία πολλών Ελλήνων από την Ορεστιάδα και ολόκληρο τον Έβρο.  

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην εκκλησία της Αδριανούπολης έγινε χθες γιατί εορτάζεται με το παλιό ημερολόγιο καθώς η εκκλησία είναι Βουλγαρική , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως κ.κ Αμφιλοχιου. Ακολούθησε Λειτανεια της εικόνας του Αγίου και αρτοκλασία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Αμφιλόχιος λειτούργησε μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Στάρα Ζαγοράς κ.κ Κυπριανό. Παραβρέθηκε πληθος πιστών, αλλά και ο Πρόξενος της Βουλγαρίας, η Υποπρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στους ιεροψάλτες Ορεστιάδας που λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην πόλη των προγόνων πολλών Ορεστιαδιτών και όχι μόνο.

Οι φωτογραφίες είναι του κ.Κούρου Δημήτριου από την Ορεστιάδα, τον οποίο και ευχαριστούμε που αποθανάτισε αυτές τις στιγμές της έντονης συγκινησιακής φόρτισης.