Δημουργείται νέος μεταφορικός άξονας Ιταλίας-Ηγουμενίτσας-Αλεξανδρούπολης

Δημουργείται νέος μεταφορικός άξονας Ιταλίας-Ηγουμενίτσας-Αλεξανδρούπολης

 

Ένας νέος μεταφορικός άξονας Ιταλίας-Ηγουμενίτσας-Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε προσπάθεια να δημιουργηθεί, στην ημερίδα που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι Ηγουμενίτσας με πρωτοβουλία του τοπικού Οργανισμού.

Στις δθιαδικασίες αυτές συμμετείχε φυσικά και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, εξήγησε ποιοι είναι οι στόχοι της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. «Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας οργάνωσε την Παρασκευή μια ημερίδα, επειδή είχε δεχθεί και το εκεί λιμάνι όπως και εμείς ανάλογες προτάσεις. Είδαν λοιπόν ότι υπάρχει μια δυνατότητα να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο ένας άξονας μεταφοράς φορτίων που ξεκινάει από την Ιταλία, φτάνει στην Ηγουμενίτσα και ξεκινώντας από εκεί χάρη στην ύπαρξη της Εγνατίας οδού, να έρχονται τα φορτία στην  Αλεξανδρούπολη. Από εδώ θα διοχετεύονται με τον κάθετο άξονα προς την Βορειοανατολική Ευρώπη, από τον άξονα του Μπουργκάς στην Μαύρη Θάλασσα και γενικότερα προς την Ανατολή.

“Να έρχονται από Αλεξανδρούπολη

τα φορτία και όχι μέσω Βουλγαρίας”

Εμείς είμαστε σε έναν μεγάλο βαθμό έτοιμοι. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ως Λιμάνι. Ο κάθετος άξονας Αρδάνιο-Ορμένιο αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, οπότε μπορεί να εξυπηρετήσει. Είδαμε ότι αυτός ο τρόπος είναι πολύ ενδιαφέρον και αφού όλοι εξετάσουμε τις επιμέρους παραμέτρους και προβλήματα, σε νέα συνάντηση θα προχωρήσουμε.

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία ώστε να φορτία να πηγαίνουν από Κωνσταντινούπολη μέσω Βουλγαρίας στην Ευρώπη, να έρχονται μέσω Αλεξανδρούπολης. Υπάρχουν προβλήματα, να δούμε ποια είναι και να τα ξεπεράσουμε σε συνεργασία με τους Ιταλούς».