Τραβάνε τα μαλλιά τους οι αγρότες Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Το χαλάζι ισοπέδωσε τις καλλιέργειες (video+φωτό)

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι αγρότες Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Το χαλάζι ισοπέδωσε τις καλλιέργειες (video+φωτό)

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι αγρότες των περιοχών Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, αφού η καταστροφική χαλαζόπτωση προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες τους που είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να εκτιμηθούν.

Δυο μήνες περίπου πριν αρχίσει ο θερισμός των σιτηρών, κανείς δεν ξέρει αν θα βρουν τίποτα πλέον στα χωράφια οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Οι ηλίανθοι που είχαν φυτρώσει και βρισκόταν στην φάση να “δέσουν” καρπούς, τα βαμβάκια, τα τεύτλα, φυσικά τα λαχανικά όσων είχαν και όλες οι υπόλοιπες καλλιέργειες καταστράφηκαν.

Δειλά-δειλά, μόλις σταμάτησε το πέρασμα της καταστροφικής μπόρας, άρχισαν να πηγαίνουν στα χωράφια τους για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και με δυσκολία έμειναν ψύχραιμοι. “Πάνε οι κόποι όλης της χρονιάς Αρκούσαν λίγα λεπτά για να καταστραφεί το βιός μας” είπε στο evros-news,gr . αγρότης από το Παλιούρι Διδυμοτείχου.

Δεν έμεινε τίποτα από την μανία του χαλαζιού. Έχει περάσει μια ώρα και ακόμα είναι στρωμμένο σαν χιόνι και δεν λέει να λιώσει. Καταστραφήκαμε εντελώς” συμπλήρωσε καλλιεργητής ηλίανθου από τα Βρυσικά Διδυμοτείχου, σε τηλεφωνικά επικοινωμία που είχαμε μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ