Μάριος Γκιούρδας: Αυτό είναι το άλμπουμ της ζωής μου

Μάριος Γκιούρδας: Αυτό είναι το άλμπουμ της ζωής μου

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει ο θρακιώτικος αθλητισμός. Θρύλος για το άθλημα του βόλεϊ, ίσως το μεγαλύτερο όνομα που έχει αναδειχθεί στην χώρα μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά και τον Σάκη Μουστακίδη.

Πλέον τιμ μάνατζερ στην Εθνική Ανδρών, την οποία υπηρέτησε ως αρχηγός της σε στιγμές μεγάλης δόξας αλλά και μεγάλης έντασης μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, είναι ο άνθρωπος που έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην Αλεξανδρούπολη, όπου αυτές τις μέρες πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα του Έβρου την προετοιμασία του.

Χάρη στην Εθνική ο Μάριος Γκιούρδας έχει επιστρέψει αυτήν την περίοδο στην γενέτειρά του και παράλληλα με τις υποχρεώσεις του, απολαμβάνει και την παρέα των παλιών και πάντα καλών του φίλων. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο ίδιος ξεκίνησε από τον στίβο και η γνωριμία με το βόλεϊ έγινε μάλλον τυχαία, με προτροπή των γυμναστών του στο σχολείο. Τελικά κατέκτησε σχολικό πρωτάθλημα με αυτό και κάπως έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα, που μετά την ΓΕΑ και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, περιελάμβανε δέκα ένδοξα χρόνια στον Ολυμπιακό, τον οποίο επέλεξε αντί της Ορεστιάδας που επίσης τον διεκδικούσε το καλοκαίρι του 1994.

Ακολούθησε η ιταλική Πάρμα και περάσματα από Ηρακλή και ΕΑ Πατρών, ενώ όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε τον θρυλικό αρχηγό της Εθνικής Ανδρών. Ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του από εκεί όπου ξεκίνησε, τον Εθνικό, αλλά λόγω των υποχρεώσεων στην Αθήνα ήταν δύσκολες οι μετακινήσεις και ήρθε για μικρό χρονικό διάστημα, πριν πάει ουσιαστικά στον Μίλωνα, παρέα με τον Νίκο Σαμαρά. Άλλωστε πλέον προτεραιότητα ήταν (και φυσικά παραμένουν) οι δύο του κόρες, η Ελένη και η Στέλλα, που ως… «μήλα κάτω από την μηλιά», συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση συμμετέχοντας στα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων. Και φυσικά, η δουλειά του ως πυροσβέστης, χάρη στην οποία σώζει (κυριολεκτικά) ζωές.

Για τον Μάριο Γκιούρδα θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες. Καλύτερα όμως από τα δικά του λόγια και τις φωτογραφίες που ο ίδιος επέλεξε, δεν θα μπορούσαμε να τα πούμε. Με την ευκαιρία της άφιξής του στην Αλεξανδρούπολη και της παρουσίας του στην πατρίδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, ζητήσαμε από τον ιστορικό αρχηγό της Εθνικής αυτό που κάνουμε κάθε εβδομάδα με κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της Θράκης: να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

Ο Μάριος Γκιούρδας ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές από την ζωή του Μάριου Γκιούρδα μέσα από τα μάτια του…. Μάριου Γκιούρδα!

ΔΕΙΤΕ την σσυνέχεια και όλες τις φωτογραφίες για τον κορυφαίο βολεϊμπολίστα στο κορυφαίο αθλητικό σάιτ της Θράκης. Το trhakisports.gr