Ορίστηκε η Επιτροπή Κοινωνικής Δράσης στην Ορεστιάδα

Ορίστηκε η Επιτροπή Κοινωνικής Δράσης στην Ορεστιάδα

Οι δήμοι Ορεστιάδας και Κομοτηνής είναι οι δύο πρώτοι δήμοι της χώρας που πιλοτικά θα προχωρήσουν στην κατάρτιση των Τοπικών Σχεδίων Κοινωνικής Δράσης και χθές το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο δήμος στη σύσταση της Ομάδας Έργου που θα αναλάβει, στο πρώτο στάδιο, να επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα και να εκπονήσει το σχέδιο και στη συνέχεια να παρακολουθεί την εξέλιξη των παρεμβάσεων και των δράσεων που θα υλοποιηθούν.

Τα Τοπικά Σχέδια έρχονται με σκοπό «να μπει μία τάξη», τόσο στη δράση φορέων και δομών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης όσο και στην ορθή και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων, των προσφερόμενων υπηρεσιών και αγαθών που φτάνουν στα επωφελούμενα άτομα. 

Σκοπός των Τοπικών Σχεδίων Κοινωνικής Δράσης είναι να ιεραρχήσουν προτεραιότητες και δράσεις και να δικτυώσουν τους φορείς και τις δομές, προκειμένου η δράση τους να λειτουργεί συμπληρωματικά ή μία στην άλλη και οι πρωτοβουλίες τους να μην αλληλο-επικαλύπτονται. Η ενιαία βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί (για το διαθέσιμο προσωπικό, τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό και τα οικονομικά στοιχεία), θα επικαιροποιείται και θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από τις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και από το Κέντρο Κοινότητας που πρόκειται να λειτουργήσει. Στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε και στη σύνθεση της πενταμελούς Διαπαραταξιακής Επιτροπής Κοινωνικής Δράσης, που θα έχει γενικότερο εποπτικό ρόλο κατά την κατάρτιση και υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Κοινωνικής Δράσης. Σε αυτήν θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε μία από τις πέντε παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, και συγκεκριμένα θα την αποτελούν οι: Χρήστος Στάικος, Δημήτρης Βαρσαμακίδης, Ηλίας Αγγελακούδης, Μαρία Γκουγκουσκίδου και Σταμάτης Γκατζίδης.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου