Εθνοφύλακες από τον Έβρο: Έτοιμοι αν χρειαστεί (εντυπωσιακές εικόνες)

Εθνοφύλακες από τον Έβρο: Έτοιμοι αν χρειαστεί (εντυπωσιακές εικόνες)

Την πλήρη ετοιμότητα τους να αντιμετωπίσουν αν χρειαστεί οποιαδήποτε απειλή, έδειξαν οι Εθνοφύλακες της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας που συμμετείχαν σε άσκηση η οποία έγινε την περασμένη Κυριακή στον Έβρο. Οι ασκήσεις ήταν σε αντικείμενα αντιμετώπισης υβριδικών απειλών. 

Συγκεκριμένα η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής Ροδόπης, Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Νέστου και Εχίνου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.

Αξίζει να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων, ο Υβριδικός Πόλεμος (Hybrid Warfare) είναι μια στρατιωτική στρατηγική που συνδυάζει στοιχεία συμβατικών πολεμικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, καθώς και κυβερνοπολέμου. Συνδυάζοντας στρατιωτικές δράσεις με ανατρεπτικές προσπάθειες, ο επιτιθέμενος προσπαθεί να αποφύγει την ευθεία απόδοση ευθυνών, κυρώσεων ή και αντεπιθέσεων. Ο όρος «Υβριδικός Πόλεμος» χρησιμοποιείται ακόμα για να περιγράψει τις ευέλικτες και πολύπλοκες δυναμικές της μάχης που απαιτούν μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη και ευέλικτη απάντηση.

Εθνοφύλακες στον Έβρο σε κατάσταση «Υβριδικού Πολέμου»
sasdoadia2sasdoadia3sasdoadia4sasdoadia5sasdoadia6sasdoadia7sasdoadia8

Πηγή: NEWSBEAST.GR