Τί να πεις ρε Κατρούγκαλε στην χήρα του αστυνομικού!!!

Τί να πεις ρε Κατρούγκαλε στην χήρα του αστυνομικού!!!

Η οικογένεια του, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδερφοι, οι γνωστοί και όλη η Ορεστιάδα, οδήγησε σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον 49χρονο αστυνομικό, που “έφυγε” χθες τόσο πρόωρα και άδικα από την ζωή, μετά από έμφραγμα. 

Δυο μέτρα παλικάρι ήταν ο Κώστας και τον αποχαιρέτισαν όλοι στην κηδεία που έγινε στον Άγιο Αθανάσιο της Οινόης. Αθλητικός τύπος, ντερέκι ως εκεί πάνω, όταν το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις που είχε ως συνοριοφύλακας έπαιζε ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο που το αγαπούσε πολύ. Όπως λάτρευε και την κόρη του, με την οποία όσοι τον γνώριζαν λένε πως είχε φοβερό “δέσιμο”, μια και η ίδια τον υπεραγαπούσε. Τώρα, μαζί με την επίσης χαροκαμένη μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, θα πρέπει να… μαζέψουν τα κομμάτια τους, να σταθούν όρθιες μάνα και κόρη γιατί ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Η 18χρονη σε λίγες μέρες πρέπει να βρει το κουράγιο να πάρει μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να γράψει τόσο καλά, ώστε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα της. Κι είναι σίγουρο ότι και ο πατέρας της από εκεί ψηλά που πλέον βρίσκεται, θα αγωνιά μαζί της στις εξετάσεις και θα χαμογελάει ευτυχισμένος όταν ξέρει πως η αγαπημένη του… κοράκλα τα πήγε περίφημα.

Η μάνα της όμως, η σύζυγος του τόσο πρόωρα αδικοχαμένου αστυνομικού, εκτός από τον τεράστιο πόνο και την σκληρή δοκιμασία, έχει ν’ ανέβει τον δικό της “γολγοθά”. Γιατί μετά τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου που ψήφισαν τον Μάιο του 2016 οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επειδή δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 55ο έτος της ηλικίας της, θα πάρει σύνταξη για τον χαμό του συζύγου της μόνο για τα επόμενα 3 χρόνια( αν δεν δουλεύει φυσικά)και μετά θα την ξαναπάρει στα… 67 της. Αν και δεν την γνωρίζω για να ξέρω την ηλικία της, θα πρέπει δηλαδή να ζήσει η ίδια και η κόρη της για περισσότερα από 20 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, την οποία ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. 

Το θα πάρει για τρία χρόνια σύνταξη βέβαια, ένας λόγος είναι. Θα πρέπει να περιμένει και αυτή, μαζί με τους χιλιάδες άλλους που βγήκαν στην σύνταξη και περιμένουν δυο και τρία χρόνια μέχρι να τους δοθεί. Ως τότε πρέπει να τα φέρουν βόλτα με τα… ψίχουλα της προκαταβολής και σε περίπτωση που η κόρη περάσει στο Πανεπιστήμιο και πρέπει να σπουδάσει μακριά από την Ορεστιάδα, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι. Βλέπετε, το Κράτος αντί να δώσει τις συντάξεις σε όσους τις δικαιούνται, προτιμάει να μην πληρώνει κανέναν για να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα 6 φορές μεγαλύτερο από αυτό που μας ζήτησαν οι άκαρδοι… δανειστές. Και πανηγυρίζουν από πάνω κιόλας οι διάφοροι… Κατρούγκαλοι. Τί να πει λοιπόν σ’ αυτή την χαροκαμένη γυναίκα; Ότι δεν μας έφτανε να πιάσουμε πλεόνασμα 0,5% που ήθελαν… οι άσπλαχνοι και εκβιαστές της τρόκιας, αλλά έκοψαν συντάξεις ή δεν τις πληρώνουν σε όσους το δικαιούνται, για να δείξουν πως είναι καλά παιδιά;

Δεν έχω βέβαια την παραμικρή αμφιβολία, ότι ο Κατρούγκαλος και οι όμοιοι του, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, κοιμάται ήρεμος και ήσυχος, χωρίς τύψεις και ενοχές. Εδώ έκοψε το ΕΚΑΣ πέρυσι από τις μανάδες και τους πατεράδες μας. Τώρα θα ψηφίσει να τους πάρει άλλες ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που είναι δικό του εφεύρημα και την μείωση του αφορολόγητου αφήνοντας τους με 10 συντάξεις τον χρόνο, αλλά δηλώνει,… κομμουνιστής και αγωνιστής της αριστεράς. Προφανώς πιστεύει ότι… πολεμάει και κατατροπώνει το κεφάλαιο, τους μεγαλοκαναλάρχες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, γιατί ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Κυριακού και οι άλλοι, πλήτονται από τις μειώσεις των συντάξεων και δεν θα μπορούν να ζήσουν και όχι η μάνα μου στο Παλιούρι ή οι γονείς όλων μας.

Υ.Γ: Για να μην παρεξηγηθώ, τα ίδια θα έλεγα και φυσικά ισχύουν, αν στη θέση του Κατρούγκαλου ήταν ένας Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας ή άλλου κόμματος. Όμως τώρα αυτός είναι που κυβερνάει, αυτός πήρε την άδικη απόφαση για τις συντάξεις χηρείας και αντί να αισθάνεται ντροπή και να το βουλώνει, με θράσος και υπεροψία δηλώνει και… κομμουνιστής.

Κώστας Πιτιακούδης