Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θράκης στο Ναύπλιο

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θράκης στο Ναύπλιο

Εκδήλωση για την απελεθυθέρωση της Θράκης με την ευκαιρία του εορτασμού των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, διοργανώνει αύριο Κυριακή 12 το μεσημέρι στο Ναύπλιο ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας “Η Θράκη”. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συμπατριώτης μας καταγόμενος από το Διδυμότειχο δημοσιογράφος και ιστορικός Παντελής Αθανασιάδης.


Στην ανακοίνωση τους οι Θρακιώτες της Αργολίδας τονίζουν: “Αγαπητοί Θρακιώτες – Θρακιώτισσες και φίλοι του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας ” Η ΘΡΑΚΗ ”, στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεών μας για το 2017, συνδιοργανώνουμε και πάλι, με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, γιορτή, για τα “3α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, 14 ΜΑ’Ι’ΟΥ 1920”, η οποία περιλαμβάνει διάλεξη στον Κινηματογράφο Ναυπλίου (έναντι ΟΤΕ Ναυπλίου), με ομιλητή το Θρακιώτη κ. Παντελή Αθανασιάδη, δημοσιογράφο – ιστορικό – συγγραφέα, και θέμα: ” Ο αγώνας των βουλευτών της Θράκης για να μη χαθεί η Ανατολική Θράκη το 1922 ”.
Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσουν χοροί της ακριτικής Πατρίδας μας, από το χορευτικό τμήμα Ασίνης – Αγίας Παρασκευής, με παραδοσιακές στολές και χοροδιδάσκαλο το μέλος μας κ. Λάμπρο Σκουφούλα.
Τελειώνοντας, θα έχουμε μικρή δεξίωση με γλυκά και αναψυκτικά.
Η σημαντική αυτή εκδήλωση του έτους, είναι η σπουδαιότερη εδώ και τρία χρόνια που την πραγματοποιούμε και γι’αυτό καλούμαστε να παρευρεθούμε όλοι εμείς οι Θρακιώτες που αγαπάνε τη Θράκη μας.
Ας παροτρύνουμε και τους φίλους μας που δεν είναι Θρακιώτες, να έρθουν μαζί μας στη ωραία γιορτή μας.
Γιατί, η Θράκη μας ενώνει και πρέπει να την αναδείξουμε ως “Εθνικό Κεφάλαιο “!
Καλή αντάμωση!
Κυριακή 14 Μαΐου 2017 ( 12:00 ) Είσοδος ελεύθερη”.