ΣΑΟΣ: Δεν υπήρξε υπερφόρτωση του πλαίου μας

ΣΑΟΣ: Δεν υπήρξε υπερφόρτωση του πλαίου μας

Την δική της απάντησή έδωσε η εταιρεία ΣΑΟΣ σχετικά με τη σύλληψη του πλοιάρχου του ΣΑΟΣ ΙΙ την Παρασκευή 12 Μαΐου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης με την κατηγορία ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του κ.Μανούση τονίζει:

“H SAOS FERRIES δρομολογεί τα πλοία της με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων και γνώμονα την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών.

Σε σχέση με το συμβάν της Πέμπτης 12-5- 2017, με σεβασμό στο επιβατικό κοινό και τους κανονισμούς ασφαλείας, και μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Πλοιάρχου του ΣΑΟΣ ΙΙ, ενημερώνουμε ότι:

Α. Δεν υπήρξε καμία υπερφόρτωση του πλοίου καθώς το συνολικό βάρος των οχημάτων, όπως προκύπτει από τα ζυγολόγια που είχαν ελεγχθεί και από τη Λιμενική Αρχή κατά τη φόρτωση, ήταν μικρότερο από τη συνολική μεταφορική ικανότητα του πλοίου.

Β. Ομοίως ο αριθμός των επιβατών ήταν μειωμένος κατά 70% από τη συνολική μεταφορική ικανότητα του πλοίου.

Γ. Η ελάχιστη κλίση (μικρότερη της μίας μοίρας) που παρατηρήθηκε οφειλόταν στη φόρτωση περισσότερου βάρους στην αριστερή πλευρά σε σχέση με την αντίστοιχη δεξιά, λόγω τοποθέτησης στον εναπομείναντα χώρο του γκαράζ βαρέως οχήματος αφιχθέντος λίγο πριν την αναχώρηση.

Μετά την παρατήρηση του Λιμεναρχείου έγινε άμεση αποκατάσταση και με την άδειά του έγινε δυνατός ο απόλυτα ασφαλής απόπλους του πλοίου.

Η SAOS FERRIES γνωρίζει ότι ταξίδι στη θάλασσα σημαίνει ασφάλεια. Αυτή η βασική αρχή είναι η προτεραιότητά μας. Ο σεβασμός στον άνθρωπο, η απόλυτη εξυπηρέτηση και η ικανοποίησή του, σε συνδυασμό με την πιστοποιημένη από τους αρμόδιους οργανισμούς, ασφαλή και ποιοτική μεταφορά, αποτελούν τον πυρήνα των ενεργειών της SAOS FERRIES σε ξηρά και θάλασσα.