Ελληνοτουρκικό survivor, την ώρα που η ζωή μας γινόταν… survivor

Ελληνοτουρκικό survivor, την ώρα που η ζωή μας γινόταν… survivor

Λίγο πριν ολοκληρωθεί χθες βράδυ η συζήτηση στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που υλοποιεί την συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές, το 4ο Μνημόνιο ουσιαστικά, που φέρνει νέες, δυσβάσταχτες περικοπές ιδιαίτερα στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας μας, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, , είπε την κορυφαία ατάκα: “Μεταξύ μας είμαστε, έτσι και αλλιώς οι 9 στους 10 βλέπουν survivor”. Ξέρετε αυτός που θα παραιτούνταν αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ.

Και τί survivor!!! Ελληνοτουρκική μονομαχία προγραμμάτισε και προέβαλλε ο ΣΚΑΪ, προκειμένου να προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο, από τις εκατοντάδες χιλιάδες που βλέπουν κάθε επεισόδιο του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Την ώρα δηλαδή που στην Βουλή οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποφάσιζαν να κάνουν τις δικές μας ζωές… SURVIVOR, ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου, τον οποίο παρεπιπτόντως θα έκλεινε η Κυβέρνηση γιατί της έκανε “πόλεμο”, προσέφερε το μεγαλύτερο “δώρο” σε αυτήν. Επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό το λένε οι ειδήμονες της επικοινωνίας και της προπαγάνδας και ο Αλαφούζος με το κανάλι του… ξαφνικά αποφάσισε την βραδιά της ψήφισης των σκληρών μέτρων στην Βουλή να προβάλλει την “μητέρα των μαχών”ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους.

Αυτά από τον έναν μεγαλοκαναλάρχη που πλέον δεν ακούμε τους κυβερνητικούς να τον βρίζουν ή να τον κατηγορούν για αντικυβερνητική προπαγάνδα. Απ’ την άλλη, σήμερα το πρωί η εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” του άλλου μεγαλοκαναλάρχη και κυρίως ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Μπόμπολα, κυκλοφόρησε με το πρωτοσέλιδο που βλέπετε. Ούτε μια αναφορά στα σκληρά μέτρα που πλήττουν τους ιδιαίτερα ευάλωτους Έλληνες, αλλά αντίθετα ο πλήρης… αποπροσανατολισμός. Για τους… δρόμους του μεταξιού και τα δισεκατομμύρια που ετοιμάζονται να φέρουν στην Ελλάδα οι Κινέζοι είναι το βασικό θέμα. Ακόμα και στα άλλα δύο “χτυπήματα” της πρώτης σελίδας, πλήρης ταύτιση με την Κυβέρνηση.

Άλλωστε ο Εθνικός Εργολάβος, που θα πολεμούσαν υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, εξακολουθεί. να παίρνει κανονικά τα δημόσια έργα. Ακόμα και τον σταθμό διοδίων στην Μέστη, η “ΆΚΤΩΡ” του Μπόμπολα τον κατασκευάζει. Οπότε γιατί το ‘ΕΘΝΟΣ” να κάνει την οποιαδήποτε κριτική; “Τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ  ΑΛΛΟΙ, με πρώτο τον λαό που θα υποφέρει ακόμα περισσότερο, ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ…“, θα λέγαμε παραφράζοντας την ατάκα που είχε πει κάποτε ο Θωμάς Μητρόπουλος για Ολυμπιακό και Αιγάλεω.

Με τις υγείες μας…

Υ.Γ: Την ίδια στιγμή, ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, που δήλωνε πως “ούτε νεκρός δεν ψηφίζω και ούτε συνεργάζομαι με όποιον ψηφίζει Μνημόνιο”, το θεωρεί φυσιολογικό να κάνει πάρτι γενεθλίων από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και να διασκεδάζουν έχοντας καλεσμένο τον Σταμάτη Γονίδη, αλλά και την μπάντα του πολεμικού ναυτικού, λες και είναι η προσωπική τους ορχήστρα. Την  ίδια ώρα δηλαδή που ο ελληνικός λαός υποφέρει και ψηφίζουν να τον…, ξεσκίσουν ακόμα περισσότερο, αυτός, ο Πολάκης και οι συγκυβερνώντες.

 

Κώστας Πιτιακούδης