Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία καπνό στην Αλεξανδρούπολη

Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία καπνό στην Αλεξανδρούπολη

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει δυστυχώς στον Έβρο, οι συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά, κυρίως χασίς. Χθες Παρασκευή συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς άλλα δύο άτομα 43 και 45 χρόνων, γιατί είχαν στην κατοχή τους χασίς, ναρκωτικά χάπια αλλά και λαθραίο καπνό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, συνελήφθη χθες (19-5-2017) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 43χρονος ΄Ελληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

  • 8 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.287,7 γραμμαρίων

  • 259 ναρκωτικά δισκία

  • σπόρους κάνναβης

  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

  • 1 πίπα καπνίσματος

  • 1 κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, το απόγευμα της ίδιας μέρα και πάλι στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνεήφθη ένας 45χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν μία (1) νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 375 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και ένα (1) μεταλλικό κυτίο που περιείχε 4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.