Διδυμότειχο: Με τη “Ρωμανία” επικεφαλής τίμησαν την Γενοκτονία των Ποντίων(video+φωτό)

Διδυμότειχο: Με τη “Ρωμανία” επικεφαλής τίμησαν την Γενοκτονία των Ποντίων(video+φωτό)

Mε μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης, αφιερωμένη στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τα τουρκικά στρατεύματα του Κεμάλ, με την βοήθεια των Γερμανών, Ξεκίνησαν το βράδι της Παρασκευής στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ως αύριο Κυριακή ο Σύλλογος Ποντίων “Ρωμανία”,

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, ενώ ακολούθησαν η παιδική χορωδία του συλλόγου “Ρωμανία” και το χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου. ¨ολοι τους καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο.

Σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας Ελευθερώτριας , εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Πολιτική της Τουρκίας και μειονότητες” και ομιλητές τον καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιαλλουρίδη Χριστόδουλο, τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Πελαγίδη Ευστάθιο και τον καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σωτηρέλη Κωνσταντίνο.

Αύριο Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 9.30 π.μ. θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας , εις μνήμην των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

[post_gallery]