Λαμπάκης για τις αντιδράσεις: Η Κύπρου θα παραμείνει πεζόδρομος

Λαμπάκης για τις αντιδράσεις: Η Κύπρου θα παραμείνει πεζόδρομος

Θέση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πολίτες για την πεζοδρόμηση στην οδό Κύπρου, πήρε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης σήμερα το πρωί, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει πεζόδρομος ο συγκεκριμένος δρόμος και θα προχωρήσουν και οι άλλες πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις.

Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ.Λαμπάκης στον ΜΑXIMUM FM 93,6, δήλωσε: “Η υλοποίηση όλων αυτών των αλλαγών, είτε αφορούν πεζοδρομήσεις που έγιναν πέντε ως τώρα και τρεις-τέσσερις μονοδρομήσεις, είναι εφαρμογή μιας κυκλοφοριακής μελέτης που προκηρύξαμε πριν τρία χρόνια. Μετρήθηκαν επιστημονικά αν αντέχουμε κάποιες αλλαγές. Βάση λοιπόν της επιστημονικής τεκμηρίωσης και έχοντας και προσωπικά άποψη, αρχίσαμε να κάνουμε τις πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις. Πιστεύωβότι ήταν απαραίτητο να συμβούν. Γιατί αυτή είναι η δομή που ακολουθείται σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Πρέπει να υπάρχει ένα ήπιο κέντρο όπου λειτουργεί η αγορά”.

Για τις αντιδράσεις που αφορούν κυρίως την οδό Κύπρου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε: “Για την οδό Κύπρου έγιναν μετρήσεις και διαπιστώθηκε ότι μπορεί να πεζοδρομηθεί. Ποιός είπε ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να πηγαίνουν καρφί στο λιμάνι από την Κύπρου. Αν πας εκατό μέτρα πιο πέρα και στρίψεις στη συνέχεια θα πάθεις τίποτα; Εδώ καθίσαμε και μετρήσαμε προσωπικά μαζί με αντιδημάρχους πόσα αυτοκίνητα περνούν τις τελευταίες μέρες από Κύπρου και Τζαβέλλα και πέρασαν ελάχιστα.

Λάβαμε υπόψη μας την επιστημονική τεκμηρίωση και κάναμε πέντε διαβουλεύσεις για το θέμα και δεν ήρθε κανένας να εκφράσει τις απόψεις του. Ξέρω πολύ καλά την κατάσταση που υπάρχει, από την προσωπική μου ζωή και διαδρομή στην Αλεξανδριούοπολη όπου μεγάλωσα και ζω.  Γνωρίζω λοιπόν τί ακριβώς συμβαίνει και το ξεκαθαρίζω ότι η Κύπρου θα παραμελίνει πεζόδρομος, ενώ θα κάνουμε βελτιώσεις και παρεμβάσεις ώστε να είναι πιο λειτουργική η πόλη”.