ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου φακέλου τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου φακέλου τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του αστυνομικού φρουρού και του οδηγού του.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας ενημερώνει αυτή την ώρα τους υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μεταβαίνει στον Ευαγγελισμό. Στο νοσοκομείο βρίσκεται ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πώς έγινε η έκρηξη

Η περιοχή στην οδό Μάρνη έχει αποκλειστεί, σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας, με κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και ο πρώην πρωθυπουργός είναι τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Αλλες πληροφορίες θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να έχει εισαχθεί στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση και να έχει διασωληνωθεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος όπου επέβαινε ο κ. Παπαδήμος.

Φαίνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida χωρίς να το αντιληφθεί κανείς πέρασε ο φάκελος στην αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου και τον άνοιξε εν κινήσει, μέσα στο αυτοκίνητο. Πίσω από το όχημα του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο. Διακρίνεται καθαρά, το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.

Πηγή: iefimerida.gr