Σε εταιρικά σχήματα για πράσινο τουρισμό, ιστορία, έλεγχο υδάτων, δυο δήμοι του Έβρου

Σε εταιρικά σχήματα για πράσινο τουρισμό, ιστορία, έλεγχο υδάτων, δυο δήμοι του Έβρου

Δύο δήμοι του Έβρου, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, μεττέχουν σε εταιρικά σχήματα που θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα για ιδιαίτερα σημαντιξκές δράσεις.

Συγκεκριμέα, προτάσεις συμμετοχής του δήμου Ορεστιάδας σε εταιρικά σχήματα που διεκδικούν ένταξη και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, ενέκρινε χθές το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας.

Η πρώτη πρόταση αφορά στη συνεργασία για τον «πράσινο τουρισμό και την ιστορική κληρονομιά» ενώ η δεύτερη έχει αντικείμενο την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων σε πραγματικό χρόνο, με αισθητήρες internet things. Στον δήμο Ορεστιάδας ο έλεγχος της ποιότητας των υδάτων θα αφορά στους ποταμούς. Σημειώνεται ότι σήμερα οι παράμετροι ποιότητας ανιχνεύονται με μη ασύρματο τρόπο και με σπατάλη χρόνου και υλικών πόρων. Οι μετρήσεις με τους αισθητήρες θα είναι πιο ακριβείς και ευκολότερα επεξεργάσιμες, ενώ θα είναι ταχύτερη και η διάδοση των αποτελεσμάτων. Στο συγκεκριμένο εταιρικό σχήμα που θα υποβάλει την πρόταση αυτή, συμμετέχει και ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου