Άλλος για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στον Έβρο!!!

Άλλος για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στον Έβρο!!!

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, επαναλαμβάνει συνέχεια η Κυβέρνηση και τώρα μάλιστα που ψήφισε το δεύτερο της Μνημόνιο (το 4ο συνολικά ή μήπως 5ο ή 6ο) χωρίς την παραμικρή… διαρροή, ποντάρει ότι θα γυρίσει θετικά η κατάσταση στην οικονομία και την χώρα και δεν θα χρειαστεί να αποχωρήσει πριν τη λήξη της θητείας της.

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως, πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να εξαντλήσει την 4ετία και προετοιμάζονται ώστε να είναι έτοιμοι για τις εκλογές, προκειμένου να αποφύγουν τον αιφνιδιασμό. Γι΄αυτό άλλωστε εντείνεται συνέχεια η φημολογία για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Έβρο, με τους υποψήφιους να έχουν πλέον φτάσει κοντά στους… 15 και έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο ακόμα.

Καθημερινά λοιπόν προστίθενται νέα ονόματα στον κατάλογο. Την τελική απόφαση βέβαια θα την πάρει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και το στενό του επιτελείο και εκεί είναι που… ποντάρουν οι φιλοπροεδρικοί. Πιστεύουν δηλαδή ότι θα βρεθούν σε μια από τις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου, εξαργυρώνοντας έτσι την στήριξη τους στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού.

Βουλευτές και πρώην υπουργοί

Το σίγουρο είναι ότι ο νυν βουλευτής, μοναδικός στον Έβρο και την Θράκη για τη Ν.Δ, ο Τάσος Δημοσχάκης θα είναι ξανά υποψήφιος. Δεύτερος σε ψήφους το 2015 ήταν ο Άκης Γεροντόπουλος και τρίτος ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, που φυσικά επιθυμούν και οι δύο να είναι και πάλι υποψήφιοι. Ο Δερμεντζόπουλος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν τη νύχτα της εκλογής Κυριάκου στα γραφεία του για να τον συγχαρεί, άσχετα αν στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σε περίπτωση που μείνει εκτός, θα επιθυμούσε να είναι υποψήφια η κόρη του, δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Σταύρο Καλαφάτη ή ο γιος του που είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.

Όμως και ο Βαγγέλης Ρούφος που ήταν 4ος με σταυρό, ελπίζει πως θα βρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο γιατί κατέγραψε αν και πρώτη φορά υποψήφιος μια δυναμική. Όσο για τους υπόλοιπους του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν δηλαδή υπήρχε λίστα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης που παράτησε τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και δίνει το παρόν στις κομματικές εκδηλώσεις, πολύ δύσκολα θα είναι υποψήφιος. Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην Αντιδήμαρχο Αθηναίων Νίκο Βαφειάδη, ο οποίος πάντως πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ρύζια Ορεστιάδας και έκανε μια…μίνι περιοδεία στα γύρω χωριά.

Οι “Μητσοτακικοί”

Υπάρχουν φυσικά οι “Μητσοτακικοί”, που δεν είχαν ανάμιξη στις προηγούμενες εκλογές. Ο Σταύρος Κελέτσης, που απέχει πολλά χρόνια από τα κομματικά της Ν.Δ και γενικότερα τα κοινά της περιοχής, ποντάρει στο γεγονός ότι δούλεψε στο γραφείο του πατέρα Μητσοτάκη και έχει άριστες σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Σωτήρης Μποταίτης, ήταν “εκφραστής” της… γραμμής Κυριάκου στις εκλογές για τον Περιφερειάρχη. Στήριξε τον εκλεγέντα Χρήστο Μέτιο αν και περιφερειακός σύμβουλος Έβρου και όχι τον επίσης υποψήφιο για την θέση Δημήτρη Πέτροβιτς. Εκτός της τοποθέτησης του ως Προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ, περιμένει να… είναι υποψήφιος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ,  επίσης με καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του, κινείται ήδη προς την κατεύθυνση αυτή. Μεθοδικά και έξυπνα, με συνεχείς συναντήσεις και τον πρόσφατο ερχομό του Εμπορικού Ακολούθου των ΗΠΑ στην περιοχή και κάποιες άλλες κινήσεις.

Υπάρχει φυσικά η Χρυσή Μπαχαρίδου από την Ορεστιάδα, που με αφορμή την συγγραφή βιβλίου άρχισε τις παρουσιάσεις(κάτι μου θυμίζει αυτό αλλά αφήστε το), οι οποίες ουσιαστικά ήταν συγκεντρώσεις πολιτικών φίλων και υποστηρικτών. Ελπίζει πως αυτή την φορά θα είναι υποψήφια.

Τελευταία ακούγεται και το όνομα του στρατηγού Παναγιώτη Φαραντάτου, πρώην διοικητή της 12ης Μεραρχίας, ο οποίος έχει συμπάθειες στο στρατιωτικό προσωπικό του Έβρου.

Έχουν άλλες βλέψεις

Άφησα τελευταίους τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη και τον πρώην Πρόεδρο του ΟΛΑ Σταύρο Σταυράκογλου, τα ονόματα των οποίων ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς. Ο πρώτος έχει καλές οικογενειακές σχέσεις με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη(ο κουνιάδος του συνεργάζεται επαγγελματικά με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη) και αν ήθελε θα ήταν υποψήφιος. Όπως αποκάλυψε όμως το evros-news.gr, θα συνεχίσει στην Προεδρία του Επιμελητηρίου και ετοιμάζεται ήδη για τις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Σταυράκογλου, που έχει επίσης καλές σχέσεις με τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στο Μοσχάτο, έχει αποφασίσει και ετοιμάζεται να ασχοληθεί σε τοπικό επίπεδο με κάτι άλλο και μάλιστα πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί. Οπότε ούτε αυτός δεν δείχνει τόσο “ζεστός”, αυτή τουλάχιστον τη φορά να είναι υποψήφιος.

Η “έκπληξη” Ρένος Χαραλαμπίδης

Τέλος, υπάρχει και ένα όνομα “έκπληξη”. Ο καταξιωμένος Εβρίτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, με καταγωγή από το Σπήλαιο Ορεστιάδας και συχνή παρουσία σε εκδηλώσεις που αφορούν το νομό μας τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα. Ενδιαφέρεται διαχρονικά για τον τόπο του και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία την προηγολύμενη φορά, αλλά στην… αχανέστατη Β’ Αθηνών δεν μπόρεσε να εκλεγεί. Δεν αποκλείεται λοιπόν ως… λαμπερό όνομα και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, να επιλεγεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλος λοιπόν για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, που αν με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι πρώτο κόμμα, θα εκλέξει σίγουρα 2 βουλευτές, μπορεί και τρίτο στο νομό.