Διόδια: Στην Καβάλα αποφάσισαν κινητοποιήσεις. Εμείς εδώ… όλα καλά;

Διόδια: Στην Καβάλα αποφάσισαν κινητοποιήσεις. Εμείς εδώ… όλα καλά;

Συμβολική διαμαρτυρία στην Παράκαμψη, στον χώρο δηλαδή όπου κατασκαυάζονται τα νέα διόδια, το απόγευμα της Τετάρτης με σύντομο κλείσιμο δρόμων, αποφάσισαν χθες ομόφωνα στην έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας . Εμείς εδώ στον Έβρο όλα καλά;

Έχουν περάσει 20 μέρες από την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Δευτέρα 8 Μαίου. Τότε αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή(ελπίζουμε όχι τριμελής με πέντε-έξι άτομα που έλεγε ο Βαμβακούλας) και να σταλούν επιστολές στον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να έρθει στην περιοχή και να συζητηθεί το θέμα των διοδίων που κατασκευάζονται στην Μέστη.

Οι παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκαν να επικοινωνήσουν μάλιστα με τον κ.Σπίρτζη και να τον πιέσουν ώστε είτε να… μας κάνει την τιμή να έρθει εδώ ή να δεχθεί αντιπροσωπεία στο γραφείο του. Από τότε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Σε κείνη τη συνεδρίαση… ρίχτηκαν και κάποιες ντουφεκιές για πιθανές κινητοποιήσεις, αλλά όλο αυτό το διάστημα… άκρα του τάφου σιωπή. Ούτε μια διαμαρτυρία, ούτε ένα κλείσιμο του δρόμου έστω για ελάχιστα λεπτά, έτσι συμβολικά. Ούτε μια συγκέντρωση στον χώρο που κατασκευάζονται τα διόδια της Μέστης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο μάλιστα συνεδριάζει και πάλι την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαίου στην Κομοτηνή, αλλά στα θέματα του ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ αναφορά για τα διόδια της Μέστης και πως εξελίσσονται τα πράγματα. Για προσλήψεις κτηνιάτρων θα συζητήσουν, που και αυτοί απαραίτητοι είναι και καλά θα κάνουν να τους πάρουν, για ορισμό εκπροσώπου στην Πολιτική Προστασία της Ροδόπης θα αποφασίσουν(χρειάζεται φυσικά), για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο Ορεστιάδας-Φυλακίου που φτιάχνεται από τον δήμο θα μιλήσουν (και καλά θα κάνουν) και για απαλλοτριώσεις στην Δράμα για έναν χείμαρρο που γίνεται διευθέτηση του θα αποφασίσουν.

Για ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΤΗΣ και την απόφαση που… ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΙ ΤΙς ΖΩΕΣ ΜΑΣ με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ θα αποφασίσουν καμιά ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ;