ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το νέο γρήγορο πλοίο “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1” που αλλάζει το ταξίδι για το νησί

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το νέο γρήγορο πλοίο “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1” που αλλάζει το ταξίδι για το νησί

Αυτό είναι το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1”, το νέο γρήγορο πλοίο της καινούργιας ναυτιλιακής εταιρείας “C. S. FERRIES” του κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ, που ετοιμάζεται μέσα στον Ιούνιο να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα για το ταξίδι στην Σαμοθράκη. Το evros-news,gr σας παρουσιάζει τις φωτογραφίες από την τελική μορφή που έχει πάρει εξωτερικά το πλοίο, στα ναυπηγεία της Χαλκίδας όπου και κατασκευάστηκε.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1″ στα ναυπηγεία της Χαλκίδας” έτοιμο να ξεκινήσει τα δοκιμαστικά μέσα στην επόμενη βδομάδα

Το πλοίο είναι έτοιμο όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά και ο ιδιοκτήτης του κ.Χατζηγαβριήλ μαζί με τους συνεργάτες του, κάνουν αγώνα δρόμου κυριολεκτικά, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτηοτι έλεγχοι και να εξασφαλιστούν οι άδειες, ώστε να αρχίσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια, προκειμένου να γίνει η τελική αξιολόγηση. Υπολογίζουν μάλιστα ότι πριν το τέλος της εβδομάδας που έρχεται, το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1” όπως θα ονομαστεί τελικά(ίσως επειδή στα επιχειρηματικά πλάνα είναι να ακολουθήσουν και πλοία με το ίδιο όνομα ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2 και 3) θα…πέσει στο νερό ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες μετρήσεις και τα τεστ.

Ο κ.Γαβριήλ Χατζηγαβριηλ, ιδιοκτήτης της εταιρείας που θα δρομολήσει το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1”

Η δρομολόγηση του καινούργιου πλοίου για την μεταφορά μόνον επιβατών σε καθημερινή βάση (μέσω των λιμανιών των Λουτρών και της Καμαριώτισσας) θα γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ. Με την δυναμικότητα των μηχανών του θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 30 ναυτικών μιλίων, οπότε το δρομολόγιο Αλέξανδρούπόλη – Λουτρά Σαμοθράκης θα εκτελείται σε χρονικό διάστημα 50-60 λεπτών μαζί με την διαδικασία απόπλου και πρόσδεσης.

Το πλοίο έχει μήκος 29 μέτρων, πλάτος 6,5 μέτρων, φέρει τρεις (3) κύριες μηχανές, έχει προδιαγραφές εκτέλεσης αυτόνομων πλόων απόστασης μέχρι και 80 ναυτικών μιλίων, έχει δυναμικότητα 200 θέσεων (120 στους εσωτερικούς χώρους-σαλόνι) μαζί με το πλήρωμα αλλά και δυνατότητα μεταφοράς δέκα (10) μοτοποδήλατων.

Σκοπός της εταιρίας είναι το νέο αυτό ολοκαίνουργιο σκάφος, εφ όσον ολοκληρωθούν τα ήδη δρομολογηθέντα έργα καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμένα των Θέρμων – Σαμοθράκης, να εκτελεί το δρομολόγιο σύνδεσης του νησιού της Σαμοθράκης με την Αλέξ/πόλη σε καθημερινή βάση μέσω του λιμένος των Θέρμων – Σαμοθράκης και επίσης προσδοκία της εταιρίας είναι, ακριβώς λόγω της ευελιξίας του πλοίου εκ της κατασκευής του αλλά της ταχύτητας που έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει, η ταυτόχρονη με το κυρίως δρομολόγιο και αναλόγως του επιβατικού ενδιαφέροντος, σύνδεση του νησιού της Σαμοθράκης τόσο με τα αλλά νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνο – Μυτιλήνη.

Η θέση του evros-news.gr: Πριν ακόμα δρομολογηθεί έχει

 θετική συνεισφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

Το σημαντικό για το νησί της Σαμοθράκης και για τον Έβρο γενικότερα, είναι ότι το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1” πριν ακόμα δρομολογηθεί, έχει θετικήξ συνεισφορά στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού. Κι αυτό γιατί λόγω του ανταγωνισμού που αναμένεται να δημιουργηθεί, μια και μπαίνει πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που είχε το μονοπώλιο η εταιρεία SAOS του Φώτη Μανούση, ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι εκτός του “SAOS” θα αρχίσει δρομολόγια και το άλλο του οχηματαγωγό, το “Σαόνησος”, αλλά και 2 νέα πλοία που ανακοίνωσε η Saos Ferries ότι θα είναι μόνο επιβατηγά όπως το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1” και θα διατεθούν για την σύνδεσή του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, γεγονός που θα δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στη Σαμοθράκη.