Αύξηση δημοτικών τελών του χρόνου προανήγγειλε ο Μαυρίδης

Αύξηση δημοτικών τελών του χρόνου προανήγγειλε ο Μαυρίδης

Μαύρα μαντάτα επεφύλασσε για τους δημότες της Ορεστιάδας ο Βασίλης Μαυρίδης, αφού στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μίλησε για πιθανή αύξηση των δημοτικών τελών το 2018, η οποία θα προκύψει από το 25% της αύξησης στο ποσό για τη μεταφορά των απορριμμάτων προς τον ΧΥΤΑ της Κομοτηνής.

Ο δήμαρχος της πόλης προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του για την αρνητική αυτή εξέλιξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλοι ευθύνονται για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ όπως δήλωσε ίσως και να αποφευχθεί, σε περίπτωση που δηλωθούν τα πραγματικά τετραγωνικά ακινήτων από τους ιδιοκτήτες τους. Δηλαδή “‘έριξε το μπαλάκι” στους κατοίκους της πόλης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσίασε, το ποσοστό των αδήλωτων ξεπερνά το 180% και όταν αποκατασταθεί αυτό, τότε τα έσοδα του δήμου, από τα ανταποδοτικά , σχεδόν θα διπλασιαστούν και ίσως να μην χρειαστεί να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Κάποιοι έκλεβαν ρεύμα από δημοτικά κτίρια

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας είπε ακόμα ότι εξοικονομήθηκαν χρήματα, μετά και από έρευνα όπου διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις ιδιωτών, οι οποίοι έκαναν παράνομη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τις οικείες ή τα καταστήματά τους, από δημοτικά κτίρι και αυτό σταμάτησε.