Ψηφίστηκε η ανάθεση μελέτης για τους κόμβους Δίκελλα, Νοσοκομείο, Πυλαία

Ψηφίστηκε η ανάθεση μελέτης για τους κόμβους Δίκελλα, Νοσοκομείο, Πυλαία

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η ανάθεση μελέτης προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για τους τρεις κόμβους, στα Δίκελλα, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και την Πυλαία.

Η Εταιρία από την πλευρά θα την αναθέσει σε μελετητές τους οποίους η ίδια θα επιλέξει, με το Δήμο Αλεξανδρούπολης να επιβαρύνεται έτσι με ένα ποσό της τάξης των 80 με 100 χιλιάδων ευρώ. Οι κόμβοι της Πυλαίας και του Νοσοκομείου θα πραγματοποιηθούν μέσω προγράμματος δημοσίων Επενδύσεων καθώς αφορούν την Πολιτεία, ενώ ο κόμβος των Δικέλλων καθώς αφορά και εξυπηρετεί τους πολίτες του Έβρου και της Ροδόπης, θα πρέπει να καλυφθεί με έξοδα του Δήμου, μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες, εξήγησε κατά την συνεδρίαση ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης. Σημειωτέον, ο κόμβος από την Εγνατία προς το Νοσοκομείο, θα εξυπηρετεί αποκλειστικά ασθενοφόρα, και θα λειτουργεί με ελεγχόμενη μπάρα.
Η ανάθεση της μελέτης αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου, αυτό των κόμβων, ωστόσο κάποιοι δήλωσαν δύσπιστοι, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Ευάγγελο Γουμενίδη να τονίζει πως εδώ και πολλά χρόνια, “κόμβο ακούμε και κόμβο δε βλέπουμε”. Τελικά με απόφαση της πλειοψηφίας ψηφίστηκε η ανάθεση της μελέτης στην ΕΓΝΑΤΙΑ.