Σε επιφυλακή στρατός και αστυνομία στον Έβρο λόγω ΝΑΤΟ

Σε επιφυλακή στρατός και αστυνομία στον Έβρο λόγω ΝΑΤΟ

Σε επιφυλακή βρίσκονται από προχθές οι ένοπλες αλλά και οι αστυνομικές δυνάμεις του Έβρου, λόγω του ερχομού και της διέλευσης από το νομό των Νατοϊκών στρατευμάτων που κατευθύνονται στη Ρουμανία, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη άσκηση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Για ευνόητους λόγους, η αστυνομία εκτός από τα συνοδευτικά που προπορεύονται των στρατιωτικών οχημάτων του ΝΑΤΟ κατά την διαδρομή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, ελέγχει με… διάφορους τρόπους την διαδρομή για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος. Επίσης, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις του Έβρου, εκτός από τις διευκολύνσεις που παρέχουν, βρίσκονται σε ετοιμότητα μήπως και χρειαστεί να συνδράμουν στην επίλυση πιθα νού προβλήματος.

Σήμερα έρχονται οι Ισπανοί

Σήμερα καταφθάνουν στην Αλεξανδρούπολη, στο αεροδρόμιο αλλά και στο λιμάνιο όπου επίσης έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας με απόφαση του Προέδρου του ΟΛΑ Χρήστου Δούκα, οι ισπανικές δυνάμεις που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και παίρνουν μέρος στην άσκηση.

Όπως επισημάναμε και χθες, υπάρχουν πάντως αντιδράσεις για την… απόβαση του ΝΑΤΟ στον Έβρο, αλλά οι εκδηλώσεις κυρίως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προέρχονται από το ΠΑΜΕ και την Επιτροπή Ειρήνης και ξεκίνησαν από το πρωί της Τρίτης. Το απόγευμα έγινε πικετοφορία στο κέντρο της πόλης και μοιράστηκε υλικό.  Σε αυτλό αναφέρεται: “Με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» υποδεχόμαστε τους φονιάδες του ΝΑΤΟ που κατασκηνώνουν στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού της περιοχής μας. Στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Noble Jump» – η οποία θα διεξαχθεί στη Ρουμανία. Από τις 28 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου θα διέλθουν από την περιοχή μας πάνω από 4.000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα.
Το ΝΑΤΟ αποτελεί τον ένοπλο δολοφονικό φρουρό των συμφερόντων των μονοπωλίων και του κεφαλαίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αποστολή του ήταν και παραμένει η διασφάλιση των συμφερόντων των εκμεταλλευτών των λαών, η διασφάλιση της κυριαρχίας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Βροντοφωνάζουμε ότι δεν επιθυμούμε να έχουμε «πάρε – δώσε» με κανέναν από τους υπεύθυνους για τα δεινά των λαών της Γιουγκοσλαβίας του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη που για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας:
Προσπαθεί να μας εξαπατήσει για μια ακόμη φορά όταν παρουσιάζει τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ ως «παράγοντα σταθερότητας» για τη χώρα. Η απάτη αποδεικνύεται από το ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όχι μόνο δε μείωσε αλλά αύξησε κιόλας την Τούρκικη προκλητικότητα, από το ότι οι αντιπαραθέσεις στην γύρω περιοχή, όπως στην ΠΓΔΜ, έχουν ενταθεί.
Κάνει πιο ενεργή τη συμμετοχή μας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Έχει ήδη βάλει πλάτες με την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας στο βομβαρδισμό της Συρίας. Στηρίζει με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τη συγκέντρωση δυνάμεων των Αμερικάνων απέναντι στη Ρωσία στα πλαίσια των αντιπαραθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Με την άσκηση «Noble Jump» εκχωρεί περεταίρω γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ για τα επιχειρησιακά του σχέδια. Με την ενεργή συμμετοχή της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν «εξασφαλίζει» το λαό μας, αλλά ενεργοποιεί τους κινδύνους εμπλοκής σε μια ενδεχόμενη σύρραξη.


Την ίδια ώρα κάθε βήμα περεταίρω εμπλοκής της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ πάει παράλληλα με συνέδρια επιχειρηματικότητας και πολεμικής στρατηγικής, επισκέψεις αξιωματούχων για νέες μπίζνες, νέες συμφωνίες για το Ελληνικό Κεφάλαιο που βλέπει κέρδη στη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας». Όλα αυτά την ώρα που στο εσωτερικό η Κυβέρνηση χέρι – χέρι με τους κεφαλαιοκράτες τσακίζουν το λαό με 4ο Μνημόνιο.
Απαιτούμε και βροντοφωνάζουμε:

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις – Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος.

▪ Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη
▪ Επιτροπές Ειρήνης: Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης
▪ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
▪ ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
▪ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
▪ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
▪ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΒΡΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση