Καταγγελίες κατά Χατζηνικολάου ότι έχει απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους

Καταγγελίες κατά Χατζηνικολάου ότι έχει απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους

Καταγγελίες κατά του συμπατριώτη μας Νίκου Χατζηνικολάου και του ομίλου ΜΜΕ “Real group” ότι έχει απλήρωτους τους εργαομένους του, έγιναν χθες από συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσιογράφων και συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα ΜΜΕ όπως είναι γνωστό και ο όμιλος Χατζηνικολάου, που ανήκει στον συντοπίτη μας γιο του πρώην βουλευτή Έβρου και υπουργού Παναγιώτη Χατζηνικολάου, δεν αποτελεί εξαίρεση.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δημοσιογράφοι είναι απλήρωτοι πάνω από 5 μήνες και όσοι κόβουν μπλοκάκι πολύ περισσότερο, ενώ υπάρχουν και χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις Τράπεζες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κορυφαίοι δημοσιογράφοι, όπως ο Γιώργος Τράγκας και η Κάτια Μακρή αποχώρησαν από τον όμιλο έπειτα από συνεργασία πολλών χρόνων, λόγω αυτών των προβλημάτων. Τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον συνεταίρο του Ανδρέα Κουρή, γιο του Γιώργου Κουρή εκδότη παλαιότερα της “Αυριανής” και τώρα της “Kontranews”, όσο και ο αδερφός του Στέργιος που είναι ο οικονομικός διευθυντής, δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύσεις.

Όσον αφορά τώρα τις καταγγελίες, Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αναφέρει ότι: “στηρίζει το δίκαιο αίτημα δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του ομίλου «Real», για εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Οι συνάδελφοί μας βιώνουν πολύμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους και υπερεντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς. Είναι άλλο ένα παράδειγμα της πραγματικότητας που επικρατεί στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα, όπου η εργοδοσία οδηγεί στον αφανισμό τα εργασιακά δικαιώματα, κάνοντας καθεστώς την απλήρωτη δουλειά. Οι εργοδότες δεν χόρτασαν από τις μειώσεις μισθών, από τις απολύσεις, από την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και των Συλλογικών Συμβάσεων, τώρα θέλουν να εργαζόμαστε και τζάμπα.

Ο οξύτατος ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρηματιών, που λόγω κρίσης ωθεί σε αλλαγές στα μερίδια και στη δύναμη των ομίλων, οδηγεί και σε ανακατατάξεις και ανταγωνισμούς μεταξύ «παλιών» και «νέων» επίδοξων επενδυτών και στο χώρο των ΜΜΕ. Αυτή η κατάσταση συνδέεται με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων για να επιβιώνουν οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες.

Στήριγμά τους η κυβερνητική αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, που συντρίβει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που μαζί της ψήφισαν μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές ανακατατάξεις ανάμεσα στα ΜΜΕ για να προσεταιριστεί σε όφελός της τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της άρχουσας τάξης”.