Περικυκλώνουν με ανθρώπινη αλυσίδα το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στις 14 Ιουνίου, στέλνοντας μήνυμα Αυτονόμησης

Περικυκλώνουν με ανθρώπινη αλυσίδα το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στις 14 Ιουνίου, στέλνοντας μήνυμα Αυτονόμησης

Με μια ανθρώπινη αλυσία θα περικυκλώσουν το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7 το βράδυ, όλοι οι σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι του μέσα και βορείου Έβρου, στέλοντας το μήνυμα της Αυτονόμησης του στην Αθήνα, τις ημέρες που αναμένεται να συζητείται στην Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και με την ελπίδα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για κατάθεση τροπολογίας που θα του ξαναδίνει την αυτονομία του.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κώστας Βαφειάδης σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΑXIMUM FM. “Στη συνάντηση που κάναμε χθες με το συντονιστικό όργανο των συλλόγων και φορέων, αποφασίσαμε την Τετάρτη 14 του μήνός 7 η ώρα το βράδυ, μα καλέσουμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του μέσα και του βορείου Έβρου και να σχηματίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο. Είναι μια απόσταση γύρω στα 900 μέτρα και θα ενώσουμε όλα τα χέρια, ανάψουμε λαμπάδες και θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε και πανοραμικά ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κεντρική εξουσία της Αθήνας και να δείξουμε ότι δεν πάει άλλο. Πως αγκαλιάζουμε αυτό το νοσοκομείο και διεκδικούμε αυτό που μας έχουν υποσχεθεί ότι θα γίνει. Επειδή θα συζητηθεί αυτές τις ημέρες το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πιέζουμε να υπάρξει τροπολογία και να περάσει γιατί μας το υποσχέθηκαν. Να προχωρήσει η αναβαθμισμένη αυτονομία του νοσοκομείου. Καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας¨, είπε ο κ.Βαφειάδης.

Όσο για τον στόχο της συγκεκριμένης συμβολικής κίνησης, τόνισε: Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην κεντρική εξουσία. Γιατί πολλές υποσχέσεις ακούμε, αλλά τέσσερα χρόνια τώρα δεν είδαμε κανένα ΦΕΚ. Μέχρι να το δούμε γραμμένο ότι αυτονομείται το νοσοκομείο δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Είναι πολύ καλή συγκυρία  τώρα που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα να δείξουμε ότι απαιτούμε την δικαίωση του αγώνα όλων των εβριτών”