ΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη: Προσπάθησε να αποπλανήσει ανήλικο μέσω… facebook

ΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη: Προσπάθησε να αποπλανήσει ανήλικο μέσω… facebook

 

Σοκ προκαλεί η είδηση που ήρθε στο φως στον Έβρο, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη ενός 34χρονου από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος προσπάθησε να αποπλανήσει ανήλικο αφού προηγουμένως ήρθε σε επικοινωνία μαζί του μέσω του… facebook.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, της οποίας η συνδρομή ζητήθηκε μετά την  καταγγελία πατέρα ανήλικου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του facebook δηλαδή, έστειλε μήνυμα στον ανήλικο γιο του με σκοπό να τον προσελκύσει και να έρθει σε επαφή μαζί του.

Η καταγγελία  τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των καταγγελλομένων. Άμεσα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η εμπλοκή του 34χρονου ημεδαπού στην υπό έρευνα υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 34χρονου σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και (2) φορητά μέσα αποθήκευσης (USB Flash Disks).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση