Στην Καβάλα αύξηση 694,2%, στην Αλεξανδρούπολη ακόμα περιμένουμε τους… Ρώσους

Στην Καβάλα αύξηση 694,2%, στην Αλεξανδρούπολη ακόμα περιμένουμε τους… Ρώσους

Έκρηξη διεθνών αφίξεων για τον μήνα Απρίλιο σε σχέση με το 2016, σημειώθηκε στο αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας και η αύηξηση έφτασε στο 694,2% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

με αύξηση 694,2% στις αφίξεις ξένων για τον μήνα Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι, πως να μην χορεύουν μετά στην Καβάλα

Συγκεκριμένα, έφτασαν από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας 3.264 έναντι 411 του Απριλίου του 2016. Γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις πολύ θετικές προβλέψεις που είχαν γίνει στις αρχές του έτους για μεγάλη αύξηση αφίξεων στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, με την δρομολόγηση νέων πτήσεων από διάφορες χώρες όπως η Ελβετία, η Λευκορωσία και η Ρωσία ή από τις νέες συνδέσεις με πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αλλά και ενίσχυση αεροπορικών συνδέσεων κυρίως από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, καθώς και τις Σκανδιναβικές χώρες. Μάλιστα για πρώτη φορά άρχισαν πτήσεις και από την Ρωσία, μέσω της Ellina:ir του ομίλου Μουζενίδη.

Είναι η εταιρεία που μας διαβεβαίωναν τα δυο περασμένα χρόνια κατηγορηματικά κάποιοι τοπικοί φορείς του Έβρου, ότι θα αρχίσει απ’ ευθείας πτήσεις απόμτην Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης. Το οποίο φυσικά… βαράει μύγες, την ίδια στιγμή που στην Καβάλα η αύξηση ξένων τουριστών φτάνει κοντά στο… 700% για τον Απρίλιο και με αυτό τον ρυθμό σίγουρα θα συνεχιστεί και τους επόμενους πιο καλοκαιρινούς μήνες η ανοδική πορεία.

Μόνο οι Ρώσοι επίσημοι και τα χορευτικά μας έρχονται

Τζάμπα δηλαδή τα ταξίδια του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και άλλων τοπικών παραγόντων στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και οι συνεχείς αισιόδοξες δηλώσεις τους ότι τώρα αρχίζει η… κάθοδος των Ρώσων, σε λίγους μήνες θα αρχίσει και του… χρόνου θα έρθουν σίγουρα. Μέχρι τώρα, η μοναδική ελπίδα είναι να βαρεθούν στην Καβάλα και την Θάσο κάποιοι ξένοι τουρίστες και να μας έρθουν στον Έβρο και την Θράκη γενικότερα.

Γιατί από Ρωσία μεριά μόνο επίσημοι απ’ την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης και χορευτικά συγκροτήματα μας έρχονται. Τους οποίους φυσικά φιλοξενούμε και δαπανούμε χρήματα, αλλά ουσία στην τουριστική αύξηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ούτε Ρώσοι τουρίστες έρχονται, ούτε φυσικά Ρώσοι επενδυτές, όπως διαβεβαίωνε κάθε τόσο ο στενός συνεργάτης του δημάρχου και… αυτοαποκαλούμενος επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή μας Κώστας Γκαμπαερίδης. Που και υπάλληλος της δημοτικής εταιρείας έγινε γι’ αυτό τον σκοπό και με το “Ρώσικο Σπίτι” πλέον έγινε συμφωνία μήπως και μας έρθουν Ρώσοι τουρίστες και το μόνο που κατάφερε να φέρει, εκτός από επισήμους συγκεκριμένης περιοχής της Ρωσίας, ήταν το μικρό, ξύλινο εκκλησάκι.

Η Καβάλα λοιπόν δουλεύει μεθοδικά, καταφέρνει να έχει πάντα στα καθοριστικά για τον τουρισμό πόστα δικούς της ανθρώπους, τον Αμοιρίδη ως Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού πρώτα και τον Αντωνιάδη τώρα. ¨Ολος ο σχεδιασμός της Περιφέρειας γίνεται λες και τουρισμός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μόνο η Θάσος και δεν υπάρχουν Σαμοθράκη, Δέλτα Έβρου, Δάσος Δαδιάς, Κοσμοσώτειρα, Απολιθωμένο Δάσος, Διδυμότειχο με Πλωτινούπολη, Κάστρο, Σουφλί με τα μεταξωτά και την τεράστια παράδοση στο μετάξι και όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να ξεχνάω.