Μόναχο: Διαφήμισαν και τουριστικά την Θράκη οι συμπατριώτες μας

Μόναχο: Διαφήμισαν και τουριστικά την Θράκη οι συμπατριώτες μας

Εξίσου σημαντικά ήταν και η δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης και ο Σύλλογος Θρακιωτών Μονάχου “Δημόκριτος”, αφού περιελάμβανε δοξολογία, ομιλία για την ιστορία της Θράκης, αλλά και εκδήλωση για την τουριστική προβολή της.

Οι συμπατριώτες μας δηλαδή που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία και την Ευρώποη γενικ΄λοτερα, δεν αρκέστηκαν μόνο στην εντυπωσιακή εκδήλωση του Σαββάτου, όπου οι σύλλογοι με τα χορευτικά τους συγκροτήματα και υπό τους ήχους της “Εβρίτικης Ζυγιάς” απέδειξαν άλλη μια φορά ότι ξέρουν να διατηρούν χορούς, τραγούδια, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου τους.
Η Κυριακή ξεκίνησε το πρωί με δοξολογία στον ΙΝ των Αγίων Πάντων. Ακολούθησε ομιλία-αναφορά στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας της Θράκης  από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Γουλιαμάνη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στους χώρους του πνευματικού κέντρου ομιλία της Δρ Καρακάση Αικατερίνη (εκπρόσωπος του ΕΟΤ) με θέμα: “η Θράκη ως τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός”.
Το διήμερο ολοκληρώθηκε με δεξίωση στους παρευρισκομένους με παραδοσιακά εδέσματα της Θράκης που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου.
Πηγή:doryforos-europa.blogspot.gr