Συνάντηση με Σταθάκη οι Λιβανός, Κοπελούζος και “πράσινο φως” πριν έρθουν Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με Σταθάκη οι Λιβανός, Κοπελούζος και “πράσινο φως” πριν έρθουν Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, είχαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr από συντάκτες του συγκεκριμένου υπουργείου, οι οκονομικοί μεγιστάνες Πήτερ Λιβανός και Δημήτρης Κοπελούζος.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν φυσικά η υλοποίηση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης (LNG), πρότζεκτ για τον οποίο άλλωστε και ήρθαν λίγο αργότερα στην πόλη. Ο κ.Σταθάκης τόνισε ξεκάθαρα στους δύο βασικούς συντελεστές αυτής της τεράστιας ενεργειακής επένδυσης, ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την υλοποίηση της και δίνει ιδιαίτερο “βάρος” στο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γιατί έτσι η περιοχή του Έβρου, της Θράκης και της Ελλάδας γενικότερα, θα καταστεί ενεργειακός κόμβος και αυτό έχει όχι μόνο τεράστια οικονομική αλλά και εθνική σημασία.

Έδωσε δηλαδή το κυβερνητικό “πράσινο φως” για να προχωρήσουν στους Πήτερ Λιβανό και Δημήτρη Κοπελούζο. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα διευκολυνθούν και θα επισπευθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, αλλά και θα στηριχθεί η ένταξη δημιουργίας του LNG της Αλεξανδρούπολης στο ΕΣΠΑ και το Πακέτο Γιούνγκερ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επίσης, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι η Πολιτεία θα μεττέχει στο επενδυτικό εταιρικό σχήμα και εγχείρημα, μέσω της ΔΕΠΑ η οιποία και θα αποκτήσει ένα μικρό ποσοστό.