Οι μεγιστάνες Λιβανός, Κοπελούζος ήρθαν και προχωρούν τον σταθμό LNG (όλες οι λεπτομέρειες)

Οι μεγιστάνες Λιβανός, Κοπελούζος ήρθαν και προχωρούν τον σταθμό LNG (όλες οι λεπτομέρειες)

Πανηγυρική επιβεβαίωση του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ χθεσινού ΡΕΠΟΡΤΑΖ του evros-news.gr για την άφιξη των δύο οικονομικών κολοσσών

Οι οικονομικοί μεγιστάνες Πήτερ Λιβανός και Δημήτρης Κοπελούζος ήρθαν χθες στην Αλεξανδρούπολη, όπως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ έγραψε χθες Δευτέρα 5 Ιουνίου το evros-news.gr και για τρεις ώρες είχαν ουσιαστικές επαφές και συζητήσεις για την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην πρωτεύουσα του Έβρου. 

Το θέμα αυτό κυριάρχησε φυσικά στις συναντήσεις που έκαναν οι επικεφαλής των εταιριών-κολοσσών Gastrade και Gaslog, οι οποίες και αποτελούν το βασικό επενδυτικό σχήμα που θα υλοποιήσει το εξαιρετικά σημαντικό ενεργειακό πρότζεκτ που θα έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη, αλλά αφορά όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Με διαφορετικές πτήσεις λίαρ τζετ

Ο Πήτερ Λιβανός και ο Δημήτρης Κοπελούζος έφτασαν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης με διαφορετικές πτήσεις λίαρ τζετ, κάτι που είχαμε αναφέρει χθες και παρέμειναν συνολικά στην πόλη 3 ώρες. Συνοδεύονταν από πολυμελείς ομάδες στελεχών τους, Ελλήνων και ξένων και αρχικά συναντήθιηκαν με τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Κώστας Χατζημιχαήλ. Εκεί συζήτησαν χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και δεν έγινε η παραμικρή δήλωση.

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα

Στη συνέχεια όλοι μαζί έφτασαν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, Όπως δήλωσε ο κ.Δούκας στους δημοσιογράφους στη συνέχεια, οι δύο επιχειρηματίες εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι το πρότζεκτ θα προχωρήσει κανονικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει και η αντίστοιχη πολιτική βούληση για την υλοποίηση του έργου.

Τους ενημέρωσε επίσης ότι το νέο μάστερ πλαν του λιμανιού είναι σε διαδικασία κατάρτισης και σε αυτό θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ενεργειακά ζητήματα συμπεριλμβανομένου φυσικά και του προτζεκτ του LNG. «Δεν έχουμε δικαίωμα ένα τέτοιο λιμάνι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει όλο το φάσμα που απαιτούν τα ενεργειακά στην περιοχή», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΛΑ, εξηγώντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων μερών με εκατέρωθεν επισκέψεις και ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών. Μάλιστα, οι κύριοι Κοπελούζος και Λιβανός κάλεσαν μέσω του κου Δούκα, στελέχη του Οργανισμού στις εγκαταστάσεις τους, ώστε να δουν από κοντά την υλοποίηση τέτοιων προτζεκτ όπως αυτό του LNG σε δύο λιμάνια του εξωτερικού όπου δραστηριοποιούνται.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης των εργασιών του έργου, ο κ. Δούκας εκτίμησε ότι θα υπάρχει ωριμότητα στο δ’ τρίμηνο του 2017 και αφού έχουν γίνει σχετικές επαφές με τη Βουλγαρία, αφού  η πλατφόρμα του LNG, θα διασυνδέεται με τον ελληνβουλγαρικό αγωγό IGB που θα ενώνει την Κομοτηνή με τη Στάρα Ζαγόρα.

Ο Πήτερ Λιβανός με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ

Δεν έκαναν δηλώσεις και συνοδεύονταν

από τους στενούς συνεργάτες τους

Ο μεγιστάνας εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός και ο κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας Δημήτρης ΚΛοπελούζος, συνοδεύονταν από τους στενούς συνεργάτες τους και δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Κάτι άλλωστε που είχε αναφέρει από χθες το evros-news.gr. Ο κ.Λιβανός συνοδευόταν από τον Ηλία Ηλιόπουλο, που μένει στο Μονακό και είναι ο εκπρόσωπος των τεράστιων επιχειρήσεων του στην Ευρώπη. Από την πλευρά του ο κ.Κοπελούζος είχε δίπλα του τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο που είναι και γαμπρός του και “τρέχει” το πρότζεκτ του LNG μέσω της εταιρείας Gastrade.

Γεύμα από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη στην “Ταβέρνα του Αη Γιώργη”

Μετά τις συναντήσεις και τις συζητήσεις, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης παρέθεσε γεύμα στους Πήτερ Λιβανό, Δημήτρη Κοπελούζο και τους συνεργάτες τους στην κορυφαία ταβέρνα της πόλης, στην  «Ταβέρνα του Αη Γιώργη» στην Μάκρη. Παρόντες επίσης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Κώστας Χατζημιχαήλ και ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας.