Liquid Natural Gas tanker at port with LNG, Liquid Natural Gas, Natural Gas, Fossil fuel, Oil Industry, Industry, Oil, Tanker, Freight Transportation, Sailing Ship, Shipping, Industrial Ship, Cargo,  Industry, Electricity Production, Power,  Energy, Technology, Environmental, Environment Friendly,Ecology, Global Warming, Environmental Damage, Oil,Industrial Area, LNG Tank, Blue sky, Ocean, Sea, Cloudsin background.

Λιβανός-Κοπελούζος: Διεθνές Κέντρο Φυσικού Αερίου (GAS HUB) η Αλεξανδρούπολη

Διεθνές Κέντρο Διανομής Φυσικού Αερίου μπορεί να γίνει η Αλεξανδρούπολη με την ολοκλήρωση κατασκευής και την λειτουργία του LNG, του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου δηλαδή, από το επενδυτικό σχήμα των Δημήτρη Κοπελούζου και Πήτερ Λιβανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, στις ουσιαστικές συναντήσεις και συζητήσεις που είχαν κατά την τρίωρη παραμονή τους στην Αλεξανδρούπολη, οι δυο οικονομικοί κολοσσοί εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι η περιοχή μπορεί να εξελιχθεί σε ένα Κέντρο Διανομής Φυσικού Αερίου, το γνωστό GAS HUB δηλαδή. Όχι μόνο για την Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες, αλλά και πολλές ακόμα ευρωπαϊκές.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι ανάλογες υποδομές και εγκαταστάσεις, μια και θα εγκατασταθούν στην Αλεξανδρούπολη πολλές εταιρείς από άλλες χώρες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα απαιτηθούν δηλαδή κτιριακές εγκαταστάσεις γραφείων και όχι μόνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τοπικοί παράγοντες που συμμετείχαν στις συναντήσεις, δηλαδή οι  Βαγγέλης Λαμπάκης, Χρήστος Μέτιος, Δημήτρης Πέτροβιτς, Χριστόδουλος Τοψίδης, Κώστας Χατζημιχαήλ και Χρήστος Δούκας, άκουσαν τους κ.Λιβανό και Κοπελούζο να διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να βρεθούν τα εκατομμύρια που χρειάζονται για την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Κι αυτό μπορεί να γίνει σχετικά γρήγορα, μέσω του πακέτου Γιούνγκερ, αφού πρόκειται για έργα που συγκεντρώνουν το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι δυο μεγιστάνες είναι αποφασισμένοι όχι απλά να υλοποιήσουν την τεράστια επένδυση τους στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και να την στηρίξουν και να την αναπτύξουν περαιτέρω. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Αλεξανδρούπολη αναβαθμίζεται σημαντικά και θα έρθει η ανάπτυξη που χρόνια τώρα ακούμε αλλά δεν έχουμε δει μέχρι τώρα.