Λιμνοδεξαμενή Σαμοθράκης: Θετική αλλά αόριστη η απάντηση του Υπουργού

Λιμνοδεξαμενή Σαμοθράκης: Θετική αλλά αόριστη η απάντηση του Υπουργού

Θετικός στην πραγματοποίηση του έργου της Λιμνοδεξαμενής στην Σαμοθράκη, αλλά αόριστος για το χρονοδιάγραμμα  και τον τρόπο υλοποίησης, ήτανο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην απάντηση που έδωσε σε  Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για την πορεία υλοποίησης του έργου κατασκευής.

Ο Υπουργός είχε ερωτηθεί μεταξύ άλλων για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, αν θα προχωρήσει στην αναβίωση της υφιστάμενης σύμβασης, αν θα επαναπροκηρύξει το έργο κι να προτίθεται να χρηματοδοτήσει την υπάρχουσα εργολαβία.

Στην απάντησή του το Υπουργείο ουσιαστικά περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση, ότι δηλαδή ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αποζημίωσης των απαλλοτριώσεων και η κατασκευή του υποέργου που αφορά στην κατασκευή του αρδευτικού δικτύου.

Επιπλέον ο Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου παραδέχεται ότι η αρτιότητα της κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής θα εξαρτηθεί από επιπλέον χρηματοδότηση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν αυτή θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και φυσικά μετά από ενίσχυσή του σε ότι αφορά την δεύτερη .

Για τους παραπάνω λόγους και κυρίως λόγω της σπουδαιότητας του εν λόγω έργου για το νησί της Σαμοθράκης, θα κατατεθεί νέα Ερώτηση προκειμένου να διευκρινιστεί υπεύθυνα από τον Υπουργό η πηγή της χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπόψιν την ανεπάρκεια των πόρων της Περιφέρειας.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση

 http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10026631.pdf