Ιδρυτική διακήρυξη της νέας συνδικαλιστικής κίνησης Αστυνομικών (ΕΝ.Α)

Ιδρυτική διακήρυξη της νέας συνδικαλιστικής κίνησης Αστυνομικών (ΕΝ.Α)

Νέα συνδικαλιστική κίνηση αστυνομικών δημιουργήθηκε ήδη με την ονομασία Πανελλήνια Συνδικαλιστική Κίνηση «ΕΝ.Α.». Στην ιδρυτική της διακήρυξη που σας παρουσιάζουμε αναφέρει:

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Οι τελευταίες εξελίξεις  προκάλεσαν συναισθήματα απογοήτευσης και οργής στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και κυρίως στο Αστυνομικό προσωπικό.

Ο τυφώνας του νέου μισθολογίου με τις ανισότητες τύπου «πατρίκιοι και πληβείοι» που δημιουργεί στην εφαρμογή του, μας προκαλεί βαθιά ανοιχτές οικονομικές πληγές και αδικίες δύσκολα αναστρέψιμες.

Η αναλγησία που επέδειξε η Κυβέρνηση, δίνει την εντύπωση ότι αυτή ενεργεί διακατεχόμενη από μία αδικαιολόγητη προκατάληψη σε βάρος των αστυνομικών.

Η εντελώς παθητική στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος, μας οδήγησε σε συντριπτική ήττα. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας λειτούργησε μοιρολατρικά, σαν να έχει εκλείψει πλέον το όραμα, η πίστη και η διάθεση για αληθινά σκληρό αγώνα, κάτι που αποτελεί όμως βασική προϋπόθεση προκειμένου να είναι αποτελεσματικό ένα Συνδικάτο.

Εύλογα λοιπόν δημιουργήθηκαν προβληματισμοί, έντονη ανησυχία και αναπάντητα ερωτηματικά.

Εμείς ως εργαζόμενοι Αστυνομικοί, με τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη που μας χαρακτηρίζει δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την συνέχιση αυτής της κατάστασης και εντείνουμε την αγωνιστική μας δράση.

Πορευόμενοι πάντα με δημοκρατικές αρχές και αξίες, δημιουργούμε την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Κίνηση «ΕΝ.Α.» και έχοντας ως μοναδικό σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων, την αναγνώριση από την Πολιτεία του λειτουργήματος που επιτελούμε, την θωράκιση του αστυνομικού και του σημαντικού θεσμικού ρόλου που αυτός διαδραματίζει στην κοινωνία, θα αγωνιστούμε διεκδικώντας τη θέση που αξίζει να έχει σε αυτήν ο Έλληνας αστυνομικός.

Η εμπιστοσύνη, ο αλληλοσεβασμός και η εντιμότητα θα διέπουν τη θεσμική μας λειτουργία.

Απαλλαγμένοι από αλλότριες εξαρτήσεις και δεσμευμένοι μόνο από την επίλυση των προβλημάτων σου και το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια, θα σταθούμε θεματοφύλακες της ισονομίας και της εφαρμογής των κανόνων δικαίου, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε τυχόν αυθαιρεσίες είτε της Φυσικής, είτε της Πολιτικής Ηγεσίας.

Με ενότητα και αγωνιστική καθαρότητα θα αντισταθούμε στις επιβουλές ξένων και εγχώριων συμφερόντων.

Δεν θα παρακολουθήσουμε ανούσιες μικροσυνδικαλιστικές κόντρες  και διαδικτυακές αντιπαραθέσεις, που τόσο πίσω μας έχουν γυρίσει και τόση ζημιά έχουν προκαλέσει στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Η αλλαγή νοοτροπίας μέσα από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, η μεταρρύθμιση και ο εκδημοκρατισμός στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., το νέο βαθμολόγιο, ένα δίκαιο και λειτουργικό Αστυνομικό καθηκοντολόγιο, η πραγματοποίηση αξιοκρατικών κρίσεων και προαγωγών, η τροποποίηση του Πειθαρχικού Δικαίου και θεσμοθέτηση ενός πραγματικά αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων, είναι τα κυρίαρχα θεσμικά ζητήματα που θα προτάξουμε στις διεκδικήσεις μας.

Θα αγωνιστούμε για ένα Αξιοπρεπές και Δίκαιο Αστυνομικό Μισθολόγιο αντίστοιχο της προσφοράς μας και των ιδιαίτερα σκληρών συνθηκών κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, καθώς επίσης και για ένα σταθερό Ασφαλιστικό καθεστώς που θα αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας και θα λειτουργεί ανταποδοτικά ως προς αυτά.

Η δημιουργία Ομάδων Εργασίας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. οι οποίες θα υποβοηθούνται από εξειδικευμένο κατά περίπτωση επιστημονικό προσωπικό, θα καταρτίζουν εμπεριστατωμένες μελέτες και θα υποβάλλουν προτάσεις για όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν, είναι αναγκαιότητα πλέον για μια αποδοτική λειτουργία της Ομοσπονδίας μας, που με τόση αγάπη περιβάλλουμε.

Η αυτοπρόσωπη παρουσία εκπροσώπων μας στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα μέλη και αναδεικνύουν οι Ενώσεις, είναι υποχρέωσή μας.

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Σε καλούμε να στηρίξεις με εμπιστοσύνη τη νέα αυτή Συνδικαλιστική Κίνηση και να συμβάλεις με τη συμμετοχή σου ενεργά στη δράση μας, η οποία θα στοχεύει στον σεβασμό του επαγγέλματός μας από την Πολιτεία και στην προστασία των δικαιωμάτων μας.

Η εμπιστοσύνη σου θα αποτελέσει για εμάς  «κατάθεση ψυχής». Θα την τιμήσουμε απόλυτα.

Δεν θα σε διαψεύσουμε!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Αλεξίου Δημήτριος, Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Λεσβου

Βλάχος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ. Τρικάλων

Δεληγιώργης Γεώργιος, Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης

Μαντζούκης Φώτιος, Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ

Μουρατίδης Ιωάννης, Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Ε.A. Φλώρινας

Μούρτης Απόστολος, Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν. Ημαθίας

Μπαντόλας  Στέλιος, Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ

Παδιώτης  Δημήτριος, Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

Τζατζανά Σταυρούλα, Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ, Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ροδόπης

Τσαϊρίδης Θεόδωρος, Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

Τσιακίρης Δημήτριος, Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης

Φώτης Δημήτριος, Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν. Πιερίας