ΑΝΑ.Σ.Α: Δημόσιο έγγραφο εκθέτει τον κ.Λαμπάκη για ολιγωρία στη διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου

ΑΝΑ.Σ.Α: Δημόσιο έγγραφο εκθέτει τον κ.Λαμπάκη για ολιγωρία στη διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου

Ευθύνες στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για τον διαχρονικό χειρισμό του στο θέμα του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης, καταλογίζει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παύλος Μιχαηλίδης, επικαλούμενος μάλιστα Έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας που στάλθηξε στις 20 Απριλίου στην Αποκεντρωμένη διοίκηση της ΑΜΘ και αναφέρεται στο θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του: “Η δημοτική παράταξη της “ΑΝΑ.Σ.Α.” παρουσιάζει δημόσια, το από διμήνου υπ´ αριθμ.3133.6/28669/17/20-4-2017 Έγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση της ΑΜΘ καθώς και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. ΑΕ.), σύμφωνα με την οποία τους προτρέπει «να αποχαρακτηρίσουν όσες περιοχές δεν εξυπηρετούν ή δεν σχεδιάζεται να εξυπηρετήσουν λιμενικούς σκοπούς εφαρμόζοντας τη διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001».

Από τα μέσα Ιουλίου του 2015, με ερωτήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο και με συνεχή δελτία τύπου και συνεντεύξεις στα τοπικά ενημερωτικά μέσα, προσπαθήσαμε να φέρουμε στην επικαιρότητα το ζήτημα του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης, με ιδιαίτερη αναφορά στο τμήμα της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα.Ένας χώρος, άμεσα συνδεδεμένος με τον αστικό ιστό της πόλης και το χαρακτηρισμό της, ως παραλιακής.
Κυρίαρχο θέμα, αποτέλεσε η ανάγκη ουσιαστικής διεκδίκησης από πλευράς της δημοτικής αρχής, για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού αυτού χώρου κάτω από τον Φάρο (από τον Άγιο Εύπλου μέχρι και το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων), τμήμα το οποίο σήμερα αποτελεί την δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα και δυστυχώς ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ στον Οργανισμό Λιμένα και το ΤΑΙΠΕΔ.
Μάλιστα εγκαίρως και με συνέπεια, τότε είχαμε επισημάνει την ιδιομορφία που υπήρχε ως προς το συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και συγκεκριμένα από τις 12/11/2012 που ο σημερινός δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, αντί της διεκδίκησης της οριστικής κυριότητας του παραλιακού μας, αποφάσισε και υπόγραψε μια προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Λ.Α., αποδεχόμενος πως ο χώρος αυτός ανήκει στον Οργσνισμό Λιμένα.
Πριν από μερικούς μάλιστα μήνες, ο ίδιος ακύρωσε την δική του προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Λ.Α., προβαίνοντας στην σύναψη μιας νέας απλής παραχώρησης ΧΡΗΣΗΣ για διάστημα 13 ετών, αυτή την φορά αποδεχόμενος ως νέο ιδιοκτήτη το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ!!!

Θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΑ

Μετά πλέον και τα νέα δεδομένα, τόσο ο κ.Λαμπάκης όσο και η διοίκηση του Ο.Λ.Α. Α.Ε. θα πρέπει άμεσα και δυνάμει του ανωτέρω Εγγράφου (αποτελεί κυριολεκτικά την τελευταία ευκαιρία), να προβούν κατόπιν συνεννοήσεως, στον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα με σκοπό την οριστική παραχώρησή του στους δημότες και τον δήμο της Αλεξανδρούπολης.
Για το ίδιο σκοπό η δημοτική παράταξη της “ΑΝΑ.Σ.Α.”, έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α. και απομένει να καθορισθεί η κατάλληλη ημερομηνία.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”