Από Τετάρτη έρχονται τσουχτερα πρόστιμα σε όσους δεν καθάρισαν τα οικόπεδα τους

Από Τετάρτη έρχονται τσουχτερα πρόστιμα σε όσους δεν καθάρισαν τα οικόπεδα τους

Την αποστολή των ειδοποιητηρίων για την επιβολή προστίμου το οποίο και είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να πληρώσουν, ξεκινάει από την Πέμπτη ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε όσους δεν καθάρισαν από τα χόρτα τα οικόπεδα τους που βρίσκονται στον αστικό ιστό ή σε οικισμούς, ανακοίνωσε σήμερα οΑντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Χρήστος Ζιώγας.

Το πρόστιμο δεν είναι μικρό αλλά ανέρχεται σε 50 λεπτά για κάθε τετραγωνικό μέτρο(δηλαδή στο 1 στρέμμα 500 ευρώ) και όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 ο κ.Ζιώγας: “Υπενθυμίσαμε στους δημότες με ανακοίνωση ότι πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους μέσα στην πόλη ή τον οικισμό, γιατί αυτή είναι η υποχρέωση τους. Έχουμε ξεκιμνήξσει τους ελέγχους με τους γεωπόνους και θα εφαρμόσουμε αφού περάσει το πρώτο 10ήμερο το πρόστιμο των 50 λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο. Για ένα στρέμμα δηλαδή θα είναι 500 ευρώ και αν μπει και ο δήμος θα αυξηθεί κατά 100 ευρώ, οπότεφτάνει στα 600 ευρώ συνολικά το πρόστιμο.

Δεν μπορεί ο δήμος μόνος του να καθαρίζει τόσα οικόπεδα. Πρέπει οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να το κάνουν. Γιατί υπάρχουν και ποινικές ευθύνες αν προκληθεί κάποια φωτιά και επέμβει η πυριοσβεστική και ασκήσει διώξεις. Δεν είναι μόνο τα χρηματικά πρόστιμα.

Δυστυχώς αυτοί που πρέπει να καθαρίσουν από χόρτα δεν το κάνουν και είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλλουμε πρόστιμα. Πέρυσι ένα ποσοστό 60 με 70% ανταποκρίθηκε. Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να στέλνουμε τα πρόστιμα για να συμμορφωθούν όσοι δεν το έκαναν. Κάποτε να γίνει η αρχή και να εφαρμοστεί ο νόμος”.