Μουζάλας: “Κουρασμένη” δομή το Κέντρο υποδοχής στο Φυλάκιο Έβρου

Μουζάλας: “Κουρασμένη” δομή το Κέντρο υποδοχής στο Φυλάκιο Έβρου

“Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου είναι μία δομή “κουρασμένη”, ωστόσο κάνουμε προσπάθειες βελτίωσης”. Αυτό δήλωσε από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ. Π. Υ.) του Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία που πραγματοποίησε σε εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που λειτουργούν σε Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Μουζάλας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου Γιώργο Καίσα, επισκέφθηκε εχθές το απόγευμα τόσο το ΚΕ. Π. Υ όσο και το Κέντρο Κράτησης του Φυλακίου Ορεστιάδας και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις, ενώ άκουσε τα προβλήματα που υπάρχουν. Επεσήμανε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για τη διαχείριση της αναμενόμενης αύξησης των ροών μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα. «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία ιδιαίτερη πίεση, υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχει προσωπικό που εργάζεται με αυτοθυσία και κάτω από δύσκολες συνθήκες, νομίζω, όμως, ότι θα τα καταφέρουμε», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μουζάλας.

hdr

Αναφερόμενος στην αύξηση των ροών που αναμένεται να παρατηρηθεί κατά τους θερινούς μήνες, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι η χώρα μας είναι πάντα ευάλωτη, επειδή δεν αποφασίζει αυτή για τις ροές. “Η άλλη πλευρά αποφασίζει”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας. «Εμείς προετοιμαζόμαστε κάθε φορά, για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του έχουμε, τις νομικές και σε σχέση με το δίκαιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το ευρωπαϊκό δίκαιο και το εθνικό δίκαιο. Γι’ αυτό τρέχουμε από camp σε camp, για να βλέπουμε τις ετοιμασίες μας, πώς είμαστε, τι κάνουμε. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε. Θυμίζω ότι τα καταφέραμε το 2015 με 850.000 ανθρώπους και πάντα θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου εξέφρασε την άποψη ότι είναι μία δομή “κουρασμένη”, ωστόσο, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες βελτίωσης. «Είναι διαρκής η προσπάθεια βελτίωσης στο σύνολο των δομών της χώρας. Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι μία δομή, εάν τη βελτιώσεις για 200 άτομα και δεχθεί 250, θα θέλει πάλι βελτίωση…”, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση